Боядисване на коса с боя за коса без амоняк

За жените, които боядисват косите си, боята за коса е сред най-важните козметични продукти. Косата е онази, която изпъква на фона на главата. Няма какво да направите, ако тя изглежда неугледно или боята вече е започнала да се отмива. Освен да си сложите шапка, пред Вас няма друга алтернатива. Затова и боядисването е сред най-желаните процедури, на които се подлагат жените. Като повечето от тях все още използват обикновена боя за коса. Все пак си е по-евтина. И дори не се замислят да пробват така препоръчванoто боядисване на коса с боя за коса без амоняк.

За безвредно боядисване на коса с боя можем да говорим само ако ползвате боя за коса без амоняк.

Амонякът е онази ненужна химия, която съдържат всички обикновени бои за коса. И която е причина след време косъмът да изтънява, да губи своя блясък и здравина. Колкото и скъпа и маркова да е боята за коса, ако тя съдържа амоняк, няма как тя да не вреди на косъма Ви.

Но освен, че амонякът постепенно уврежда цялата структура на косъма, той е основна причина и за проявата на алергии. Които могат да се отключат по всяко време, ако ще и в продължение на години да сте използвали една и съща марка боя за коса. Амонякът предизвиква дразнене на дихателните пътища и на очите. Вероятно бихте се изненадали ако научите, че може дори да причини и психични разстройства. Ако е вдишван ежедневно.

Замислете се, че всяко боядисване на коса отнема около 20- 40 мин., в зависимост от дължината на косъма. А през цялото това време Вие вдишвате амоняка, който се съдържа в боята за коса…
Вече сте наясно защо се коментира темата за боядисване на коса с боя за коса без амоняк. Качествените безамонячни бои дори не съдържат силикони и парабени. Съставени са на базата на растителни екстракти. Целта им е не само оцветяване на косъма в желания цвят, но и даряване на косата със здраве и жизненост.

Оставете коментар