Ако сте от онези жени, които не четат всеки брой на списания като Вог, Ел и т. н., вероятно си нямате и представа какво е боя за коса омбре. И в това няма нищо лошо. В днешното забързано ежедневие, не може да следите всяка нова модна тенденция.
В интерес на истината, споменатата боя за коса омбре става популярна още през 2012 г. И то като отражение на модните прически от 70-те години на миналия век. Не, не си мислете, че сте прекалено задръстени или неинформирани. Сто на сто сте виждали жени с прически тип омбре. Само не сте знаели, че този тип боядисване носи това странно название.

Думичката омбре идва от френски и в буквален превод означава в сянка или сенчест. Защото ефектът, който се постига с боя за коса омбре, е именно игра на светлосенките. Но с определена последователност.

Най-разпространеният вид прическа омбре е преливането на цветовете от кестеняво към русо.

Изсветляването на косата започва от средата на косата с цел да се стигне до много светло кестеняво или русо в краищата на косъма. Преминаването на цветовете става плавно и е най-добре да се прави от фризьор, а не в домашни условия. Ако все пак се смятате за сръчна в ръцете и с опит в боядисването, можете и да се пробвате сами. Защото към всяка боя за коса омбре се прилага и специална четка/гребен за улеснение на използващите я.

Не си мислете, че ако сте с руса коса, не можете да постигнете ефекта омбре. Онова с кестенявата коса, преминаваща в русо, е класиката. Но винаги има и други варианти. По-нетрадиционни и смели. Можете например върху руса основа да добавите приказни преливащи се нестандартни цветове. Като зеленикаво, което преминава в синьозелено и в краищата на косъма е вече синьо. Има дори и червено омбре, което подхожда както на кестеняви, така и на руси коси.

И още нещо за прическата омбре. Тя може да подхожда на всички дами, без значение от дължината на косата им. Имайте само предвид, че този тип прическа цели изпъкване на чертите на лицето. Както и на неговите дефекти. Т. е. следете на фона на перфектно боядисаната Ви коса, да не изпъкват някои бръчици по лицето Ви, сенки или торбички под очите Ви и други дразнещи дефекти.

Оставете коментар