Хапчета против депресия и алкохол: могат ли да бъдат съчетани?

Ако сте изпаднали в депресия сигурно си задавате въпроса дали връзката депресия и алкохол крие някакви рискове. От една страна Ви се налага да приемате някакви антидепресанти, а от друга, гаврътването на чашка алкохол Ви изглежда прекалено примамливо. Дори смятате, че е възможно алкохола да Ви помогне при борбата с депресията.

Не се заблуждавайте! Най-общо казано, връзката депресия и алкохол крие много рискове.

От една страна приема на алкохол може да усили въздействието на антидепресантите. Т. е. да се стигне до интоксикация. Но също така може и да намали въздействието на приеманите лекарства. Всичко това зависи от вида на лекарствата и алкохола, който приемате. Както и от количествата им.
При по-възрастните хора например недостигът на витамин В 6 и витамин В 12 крие огромни рискове за изпадане в депресия. Това сочат последните проучвания. Какво биха Ви посъветвали почитателите на бирата? Познайте! Да се преборите срещу депресията с консумацията на бира. Защото се знае, че бирата съдържа витамин В. Т. е. консумирайки една бира, Вие приемате витамин В 1. Консумирайки две бири, се снабдявате с витамин В2. Шест бири Ви даряват с витамин В 6, 12 бири- с витамин В 12. А изпивайки каса бира Вие ще набавите на организма си цял В комплекс. Наистина неопровержима логика! Но пълна щуротия.

Вероятно една или две бири няма да Ви навредят дори и да приемате антидепресанти. Това зависи предимно от това какви са антидепресантите и от начина по който организма Ви разгражда алкохола. При положение, че сте на билкови антидепресанти, спокойно се насладете на чаша от студеното пиво, споделена с приятели. Но ако сте на антидепресанти, които се отпускат само с рецепта от аптеката, внимавайте. При тях негативната връзка между депресия и алкохол е доказана.

До какъв извод стигнахте? Винаги, когато депресията не е прекалено силно изразена, пробвайте да се отпуснете с антидепресанти на билкова основа. Така хем ще можете да се грижите за здравето си, хем ще можете без притеснения да изпиете на вечеря чаша вино или чаша бира. Просто внимавайте и не предозирайте с алкохола. Защото връзка между депресия и алкохол определено има.

Оставете коментар