Вероятно ще Ви е интересно да научите, че от болки в областта на гръбнака или кръста, страда около 50 % от населението на Земята. Почти толкова хора, колкото страдат и от главоболие. Но при болки в главата човек обикновено веднага взема някой медикамент от рода на аспирин, нурофен или пък някои от лекарствата, съдържащи парацетамол. Но какво бихте правили, ако изведнъж Ви заболи кръста или гръбнака и болката не стихва? Знаете ли какви са необходимите медикаменти в този случай? Как се приемат, дали имат странични ефекти и дали не крият някакви рискове?

Изобщо съществуват ли безвредни хапчета за болки в кръста и кои са те?

Преди да се говори за каквито и да са хапчета за болки в кръста, е важно да установите на какво се дължат болките. Често срещано явление са при хората, на които им се налага да са в седнало положение през по-голяма част от работния си ден. Като онези, които работят зад бюро или пък шофьорите. Но може и болките в кръста или гърба да са резултат от тежък физически труд. Като при хамалите. Опитайте се до колкото е възможно да намалите причините за поява на тези болки.

Ако болките в кръста не са толкова силни или пък не Ви се виси на опашка пред лекарския кабинет, най-добре се доверете на мазилата, които се продават без рецепта. Като не забравяте, че макар и да се прилагат локално, някои от тях също могат да имат странични ефекти. Четете и най-дребният шрифт на упътването им. И категорично заложете на онези мазила и гелове, чийто състав е натурален. От етерични масла и растителни екстракти. Всичко останало е все едно да си назначите самолечение.

Има и безвредни хапчета за болки в кръста. Но за тях отново важи правилото да са натурални. Природен продукт. Само такива хапчета за болки в кръста могат да се считат за безвредни. За всички останали медикаменти, независимо дали са за локално или перорално приложение, се консултирайте със специалист.

Оставете коментар