Био Лайф Козметикс ООД

Съжаляваме, но вашия браузер е много стар. Моля ъпдейтнете го до последната версия. Ние препоръчваме Google Chrome или Firefox

Слънцезащитна козметика

Слънцезащитна козметика

Слънцезащитните кремове на Polaar Sun използват тайните на полярния кръг, за да предпазват възможно най-добре кожата ви от вредните слънчеви лъчи.

Експертите са единодушни: полярните растения съдържат най-високата концентрация на най-чистите естествени антиоксиданти. Слънцезащитната козметика на Polaar се основава на екстракти от тези растения. Благодарение на тях, кожата Ви ще бъде по-добре защитена, по-дълго време хидратирана и ще изглежда видимо по-млада. 

    
АМИ АКО СЛЪНЦЕТО СВЕТИ ПО - СИЛНО НА ПОЛЮСИТЕ?

Често пустините се считат за най-слънчевите места на земята, но всъщност вярно е обратното. Слънцето е най-интензивно в ледените пустини, където то свети 24 часа на ден по време на лятното среднощно слънце. То е както източник на живот, така и голям източник на стрес за растенията, които трябва да се приспособят към интензивността на неговите лъчи. Освен това ледът има изключителна отразителна способност, като до 85% от лъчите се отразяват нагоре. Освен това тънкият озонов слой също увеличава ефекта от слънцето, тъй като той е особено деликатен около полюсите. Той не изпълнява изцяло ролята си на защитен екран и пропуска повече радиация, отколкото в другите райони по света.

Воден от това познание, отделът за научни изследвания на Polaar разработи слънцезащитни кремове и козметични продукти за ефективна борба срещу вредното влияние на слънцето, като изцяло се възползва от предимствата му по безопасен начин през всеки сезон.

СЛЪНЦЕТО СРЕЩУ КОЖАТА

Също като растенията, и хората не могат да живеят без слънце!

Липсата на слънчева светлина води до недостатъчен синтез на витамин D и недостиг на мелатонин, което може да доведе до отпадналост и  свръхчувствителност. И все пак прекаленото излагане на слънце може да бъде опасно и да ускори стареенето на кожата в различна степен според видовете лъчи: ултравиолетовите бета лъчи достигат само епидермиса и са отговорни за слънчевите изгаряния, които могат да доведат до образуването на меланоми. Ултравиолетовите алфа лъчи са отговорни за фотосъстаряването. Те достигат дермата директно и отслабват колагена и еластиновите фибри, което води до отпускане на тъканите, загуба на плътност и поява на бръчки.

За максимална издръжливост на слънцето, като същевременно не се лишаваме от предимствата му, защитата срещу ултравиолетовите алфа лъчи трябва да бъде поне една трета от защитата от ултравиолетови бета лъчи.

2 филтъра за двойна защита:
Фотостабилните широкоспектърни органични филтри поглъщат ултравиолетовите алфа и бета лъчи, като остават стабилни по време на излагането на слънце.

Минерални екрани:
Тези фини частици в слънцезащитните кремове на Polaar Sun остават върху повърхността на кожата и образуват филм, който отразява ултравиолетовите бета лъчи като огледало.
Изследователският екип на Polaar ги използва в идеални пропорции така, че да осигури максимална защита, без това да е за сметка на удоволствието от слънцето.


Както всички слънцезащитни продукти на Polaar така и тези са с формула без алкохол, парабени и минерални масла.
   

Няма добавени продукти в тази категория.