био боя за коса

Оправдава ли по-високата си цена био боята за коса?

био боя за коса ценаЗнаете, че всички био продукти са по-скъпи от останалите. Особено ако към надписа био са прибавени и определенията еко и органик. Но 100 на 100 сте си задавали въпроса защо всички тези толкова модерни и нашумели напоследък Био продукти са много по-скъпи от останалите, като в дългия им списък влиза и био боята за коса.

Защо всички био/еко/органик продукти са много по-скъпи от останалите?

Нека да разнищим въпроса защо всички био/еко/органик продукти са много по-скъпи от останалите. Ще се спрем конкретно и върху по-високата цена на био боята за коса.
Био/еко/органик продукцията има основна цел опазването на околната среда и произвеждането на растителни и животински продукти без използването на химикали. Дори в родината ни от 2001 г съществува български сертификат за Био продукция. Той е утвърден със съответните Наредби на Министерството на земеделието и горите и Министерството на околната среда и водите.

Според него един БИО продукт е всеки продукт, чийто процес на производство е проследен от началото до края му. Това включва отглеждане, обработка, преработка и опаковане. И много важно по време на никой един от етапите по производството му не са използвани изкуствени торове. Също така не са използвани и хербициди, фунгициди, инсектициди, растежни регулатори и всякакви други синтетични субстанции. Българските закони относно това какво е еко и органик все още не са много категорични.

Да се върнем на био боята за коса.

Тя трябва да е направена от 100 % натурални съставки, а ако на етикета ѝ пише, че в допълнение е и еко и органик боя за коса, то трябва задължително да има съответните сертификати. А сертифицирането си е скъпа работа, което всъщност наистина оправдава по-високата цена на подобен продукт.
В случай, че не можете да си позволите всеки път когато искате да подновите или смените цвета на косата си, да си купувате био боя за коса, направена изцяло от 100 % натурални съставки. То поне следете тя да не съдържа химикали като амоняк или други вещества, някои от които могат да бъдат и канцерогенни. Качествена е био боята за коса, която не уврежда косъма ви, а го подхранва. Цветът ѝ да е траен и косата да има блясък.

Съществуват всякакви марки бои за коса, които без да са категоризирани като био/органик/еко бои за коса, дават отлични резултати, не вредят на структурата на косъма, не застрашават здравето ви и са на достатъчно достъпни цени. Важно е освен за амоняк, да следите и в състава им да не попадат силикони, парабени или резорцин.