Боя за коса или степчета

Боя за коса или степчета?

Ако не сте в крак с последните модни тенденции, то вероятно се чудите какво общо може да има между една боя за коса и степчетата. Да, именно онези инстантни водоразтворими напитки, които се продават в магазините за хранителни стоки. Удобен момент да споменем, че не е необходимо да са точно степчета и върху опаковката им да пише Step. Просто това се е превърнало в нарицателно за инстантните разтворими напитки в България. Също толкова добра работа биха ви свършили и азиатските разтворими напитки, носещи името FDA или пък по-популярните Frutti. Всички те са прахообразни, добавяте им малко вода и се превръщат във „вкусна напитка“! Както и в боя за коса- откритие на днешните тийнейджъри!

Що за въпрос е боя за коса или степчета?

Да, именно със степчета девойките и младежите постигат този невероятен ефект на екстравагантно боядисаните си коси. Зелени, пурпурно лилави, сини, розови, виолетови, оранжеви, цветни или каквито се сетите. Искате лилава коса- купувате си степче с вкус на боровинка! За оранжев цвят- степче с вкус на портокал. Надали бихте си и помисляли вече да пиете степчета (макар да не съдържат консерванти и захар, явно са пълни с оцветители), но пък защо да не ги използвате вместо боя за коса? Все пак е много по-евтино.

Именно заради това си задаваме въпроса боя за коса или степчета в този материал. Има вероятност да успеете да постигнете добър резултат, когато боядисвате косата си с водоразтворима напитка. Дори ще ви кажем как- не разтваряте прахчето в студена вода, както пише на упътването му, а го прибавяте към вряща вода. След като получилата се смес изстине, я нанасяте върху косата си или само върху отделни кичури. Чудо на чудесата! Само след няколко минути вече ще сте постигнали желания резултат.

Но това се случва само ако сте извадили късмет

Няма как да знаете с какъв точно цвят на косата ще се сдобиете, защото колорирането не е за всеки. Междувременно е напълно възможно да сте боядисали всичките си дрехи по време на боядисването, боята от косата ви да се разтече при първия дъжд (не само върху дрехите, но и върху лицето ви) или напротив- да не можете да се отървете в продължение на месеци от цвета, с който вече не желаете да е облечена косата ви.

Просто защото това е относително нова модна тенденция, измислена от деца и никой не знае какви могат да бъдат последствията както по отношение на желани резултати, така и дали този метод за боядисване на коса всъщност не може да ви остави без такава.
Така че боя за коса или степчета- категорично боя! А ако желаете да сте напълно сигурни в това, че не вредите на косъма си, то избирайте  само такава, боя за коса без амоняк!