fbpx
Забранени храни по време на детокс

Забранени храни по време на детокс?

За разлика от останалите информационни източници, които наблягат на това кои са супер продуктите, предназначени за консумация при детокс, тук ще ви покажем кои храни и напитки са абсолютно забранени по време на подобен пречистващ организма режим.

Алкохол под всякаква форма

В чаша бяло или червено вино няма нищо лошо или пък вредно. Дори и в халба бира. Но по време на детокс режим те са абсолютно забранени. Идеята е да облекчите функциите на черния си дроб и да го пречистите, а не да го натоварвате. Което ще се случи след прием на какъвто и да е алкохол. Особено твърд.

Характерните за българската трапеза тежки храни

Гергьовденско агънце, печено коледно прасенце, Никулденски шаран и т.н. Да, звучи много апетитно, но всички тлъсти меса и риби са категорично забранени по време на вашия пречистващ режим. Забравете и за луканки, суджуци, пастърми и т.н., които сте свикнали да виждате на българската трапеза.

Прекалено солени и консервирани храни

Прекомерната употреба на готварска сол затруднява дейността на черния ни дроб и пречи на отделянето на натрупалите се в организма ни токсини. Това важи и за всички консервирани храни.
Отваряме скоба, че това не касае английската сол, която приемана в минимални количества може да постигне желаният детокс ефект. Все пак е по-добре да я използвате под формата на солени бани за тялото.

Храни и напитки, които съдържат в себе си подсладители или прекалено голямо количество захар

Така любимите газирани напитки на всички като Кока-Кола, Пепси, Спрайт, Фанта и други са пълни с прекалено много захар, а диетичните им версии- предимно с аспартам. Това е подсладител, който доказано вреди на човешкото здраве. Освен това към него се постига и зависимост. Все пак има ли зависимост към определен продукт, това би довело до увеличаване на продажбите и до увеличаване на приходите. Има ли нещо по-важно от това в бизнеса?!

Генно модифицирани храни и напитки

На практика в цяла Северна Америка (САЩ и Канада), както и в много азиатски държави (начело с Китай) генно модифицираните храни са посрещнати изключително топло и гостоприемно. Същевременно все повече проучвания сочат, че те вредят на нашето здраве, като дори има съмнения, че консумацията им може да ви причини и ракови заболявания.

В България, за щастие, има забрана над производството на генно модифицирани храни, но (в съответствие с гореизложените факти) не забравяйте, че похапвайки си с удоволствие един Биг Мак от Mc Donald’s и утолявайки жаждата си с една студена Кока-Кола, попадането на генно модифицирани организми в тялото ви е в кърпа вързано. Както и консумирайки от онези вкуснотийки като Марс, Баунти и Сникърс. Внос от САЩ са и категорично са сред абсолютно забранените храни по време на детокс режим.

Дори и да се лишите от всички тези вредни храни и напитки се въоръжете с търпение, а също така можете в допълнение към това да използвате и някои от натуралните ни продукти за детокс, които със сигурност ще ви помогнат да прочистите организма си по-бързо.