Подагра и отслабване

подагра и отслбване

Защо ли ще обсъждаме връзката между редуцирането на теглото- отслабване и подагра?

Защото подаграта започва подобно на тайфун да застига все повече хора и надали нямате поне един познат, който да не Ви е споменал колко болезнени са подагрените пристъпи. Общо взето това е и причината да подхванем темата подагра и отслабване.

За развиване на подагра съществено значение имат наследствените фактори, стреса и най-вече нездравословното хранене. Известна е като Болестта на кралете, защото покачването на пикочната киселина се е свързвало предимно с прекомерната консумация на тлъсти меса. Кралско меню, водещо до кралска болест!

За определен период от време се е считало дори, че ако страдаш от подагра, това е белег на охолен живот. За пример ще цитираме д-р Уилям Хебердън, който провеждайки проучвания върху това сериозно заболяване сред английски пациенти, коментира. Това изглежда е любимата болест на миналите епохи в Англия. Тя е желана от онези, които не са заболели от нея, възхвалява се от хората, които само могат да си фантазират, че имат подагра… Дори известният английски крал Хенри 8-ми, когато не е бил зает да обезглавява съпругите си, е имал редовни пристъпи на подагра. За да сме коректни, ще добавим, че е успял да обезглави само 2 от 6-те си съпруги.

Други известни личности, страдали от подагра са Чарлз Дикенс, Лудвиг ван Бетовен, Леонардо да Винчи и т.н.

В наши дни няма абсолютно никакъв шанс да срещнете човек, който би се гордял, че страда от подагра. Защото подагреният пристъп се счита за най-силната като усещане артритна болка. Ако веднъж сте го изпитали, ще направите всичко възможно това да не се повтаря. Което ни връща към темата за подаграта и отслабването, защото за да се отървете завинаги (според някои лекари това е възможно, а според други не) от подобни пристъпи трябва задължително да спазвате определен хранителен режим, водещ до отслабване. Според статистиките повечето пациенти, страдащи от подагра, са с наднормено тегло. Но дори и да не са, те задължително трябва да се подложат на диета, забравяйки някои от най-любимите си храни. Никакво червено вино с елегантно нарязан суджук и никаква неделнишка бира с шкембе. Тотално забранени са!

Свързаната с подаграта диета, която води неминуемо до отслабване, всъщност се състои в това, че към забранените за консумация храни се включват всички видове тлъсто месо, тлъста риба, карантия, пушените колбаси и риби, консервираните храни и алкохола. Като Ви е забранено всичко това, как да не отслабнете? Спазвайки хранителния режим на хората, страдащи от подагра, неминуемо ще свалите излишните килограми. А ако добавите към него и някоя хранителна добавка за регулиране на теглото, положителните резултати са Ви в кърпа вързани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *