Трябва ли да се борите срещу вашата фикс-идея за отслабване?

фикс-идея за отслабване

Преди да встъпим към темата за това дали е необходимо да се борите с вашата фикс-идея за отслабване, да разгледаме какво се разбира под понятието фикс-идея.

Какво всъщност е фикс-идея?

Ако разтворите някой по-модерен речник, все пак подобна дума не се е срещала доскоро в никой традиционен български тълковен речник… Ще отбележите, че дефиницията на фикс-идея е натрапчива мисъл, мания, фобия. т.е. някаква крайност, а знаем, че нищо сведено до крайност не е на хубаво.

Възможно е мъжът ви да има фикс-идея да се сдобие с червено ферари! А пък вие да имате фикс-идея да отидете на почивка на Карибите, и двамата да затъвате в дългове, следвайки своите фикс-идеи. Напълно възможно е ТОЙ да има фантазии да прави секс с Пенелопе Круз, а вие да искате да прекарате една романтична нощ с Брад Пит. Но в един момент тези фантазии ( както неговите, така и вашите) се превръщат във фикс-идея, която безспорно ще разруши взаимната ви връзка. Едно е фантазията, друго е фикс-идеята.
Дотук разгледахме защо фикс-идеите като цяло могат да бъдат опасни. Но дали е опасно ако имате фикс-идея за отслабване. В крайна смета вие ще се чувствате по-привлекателна не само в своите очи, но и в тези на половинката си . Ще имате по-голямо самочувствие, ще имате усещането, че мъжът ви ви гледа с огромно възхищение.

Има ли тогава нещо нередно в това да имате фикс-идея за отслабване и трябва ли да се борите срещу нея?

Да, особено опасно е ако имате фикс-идея за отслабване, защото отново ще се оплетете в крайности. Сещате ли се за онази смешна реклама, в която една жена, поръчвайки си нискомаслен десерт в ресторант иска черешката, която служи за негова украса, да бъде разполовена. Не за друго а защото ще надвиши разрешеният от диетата ѝ прием на калории?! Сигурно сте се забавлявали с тази и подобни реклами. Жената, поръчала да ѝ разполовят черешката, ви се е струвала комична. Точно по същия начин ще изглеждате и вие сред близките си, ако не се борите срещу фикс-идеята си за отслабване. Но това ще е най-малкият ви проблем.

Ще започнете стриктно да спазвате всякакви драстични диети и да спортувате усилено дори и когато не се чувствате във форма. За сметка на оскъдните количества храна ще приемате огромни количества хапчета за редуциране на теглото. Все пак имате заветна цел- да свалите бързо своите излишни (а може и изобщо да не са излишни) килограми. Всичко това ще доведе до един абсурден начин на живот, който крие и много рискове за здравето ви. Така че НЕ превръщайте идеята си за отслабване във фикс-идея. Запазете желанието си за по-добра фигура и се опитайте да го реализирате, но без това да се превръща в мания или фобия.
Като цяло можете да преминете на по-здравословно хранене или да продължите със сегашните си навици, но да включите хранителни добавки за отслабване и регулиране на теглото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *