хитринки за трайно отслабване

Най-важните хитринки за трайно отслабване

Хитринки за трайно отслабване – Бързо и ефективно отслабване са 2 тотално противоречащи си понятия!

Колкото и да ви убеждават в противното имайте предвид, че може да се постигне бързо отслабване. НО! Веднага след него ще ви се стовари като гръм от ясно небе фактът, че отново сте започнали да наддавате на килограми. Заради йо-йо ефекта. Затова не бързайте толкова, не започвайте да спазвате правилата на поредната модерна диета. Доверете се на тези 5 хитринки за трайно отслабване, които ще ви разкрием:

  1. Не припарвайте до храните, спечелили си лошата слава да се наричат junk food (боклучава храна)!

   Понятието junk food се налага през 50-те години на миналия век и с него се назовават всички онези храни, които са много богати на калории и са пълни с вредни мазнини, сол, захар и т.н. Използват се по-скоро за развиване на дъвкателните способности и за отвличане на вниманието ни, когато ни е скучно, но не и за да задоволят организма ни от необходимите за него витамини, минерали и други ценни вещества. Типични представители на боклучавата храна са чипсовете, почти всичко продавано в Mc Donald’s (защото е пълно с ГМО), приготвените в престаряло олио пържени картофки и още много други…

  2. Консумирайте само пресни сезонни плодове и зеленчуци!

   Да, всички знаем за ползите от консумацията не екзотичните кокосови орехи, мангото, авокадото и  папаята. Както и на все още трудно намиращият се по магазините ни плод, известен като карамбола, или звезден плод. Но, както и да го погледнете, те са преминали стотици или хиляди километри, докато стигнат до родната ни земя.

  3. Не подценявайте многобройните здравословни ползи от бобовите култури!

   ДА, родната боб чорба или леща, яхния от зелен фасул или пък грах- прекрасни ястия. Желателно е поне веднъж седмично да ги включвате в менюто си. Изобщо не е необходимо към тях да прибавяте каквото и да е месо, защото тези храни са достатъчно богати на протеини.

  4. Стойте далеч от Бялата смърт!

   Независимо дали говорим за бялата захар или солта- те са вредни и опасни. За подслаждане използвайте мед или кафява захар ( в краен случай). Обикновената сол заменете с хималайска. Всичко това отново в малки количества, ако искате да постигнете резултат по отношение намаляване на килограмите си.

  5. Пийте много вода!

   Да, звучи ви леко наизустено, но водата не само че е източник на живот за всяко едно живо същество, успешно се справя и със задачата да утоли и глада ни. Или поне за известно време. Пийте по 1 чаша вода преди хранене. Така със сигурност няма да се нахвърлите лакомо върху всичко за ядене, което е пред очите ви. Ще си сипете релно необходимата ви порция и ще успеете да се насладите на храната. Може би една от най-ценните хитринки за трайно отслабване!