Млада щастлива жена, измерваща талията си с рулетка BioLifeCosmetics

10 ефективни начина за изгаряне на мазнини

Kомпозиция с предмети за отслабване на цветен фон - BioLifeCosmetics

С наближаването на летните месеци започва и трескавата подготовка за дългоочакваната почивка. Основните притеснения, които обикновено се появяват обаче, са пряко свързани с външния вид и с начина, по който студеното време от годината се е отразило на тялото. За да ви улесним максимално с тази трудна задача, ние, от Bio Life Cosmetics, сме ви подготвили няколко ефективни начина за изгаряне на натрупаните подкожни мазнини. Останете с нас до края на статията, за да се запознаете със съветите ни и да влезете в мечтаната форма в малкото оставащо време до лятото!

 

Кои са основните причини за натрупване на подкожни мазнини?

Независимо дали искате да влезете във форма за лятото, или полагате грижи за своето здраве и външен вид целогодишно, борбата с подкожните мазнини изисква постоянство. Разбира се, натрупването на подкожни мазнини не става за един ден, а е резултат от множество нездравословни практики, които са били налице в течение на дълго време. Все по-заседналият начин на живот, изобилието от нездравословни и силно преработени храни и лошото ментално здраве са сред основните предпоставки за натрупване на излишни килограми, задържане на вода и отслабване на имунитета. Понякога и генетичната предопределеност е основен фактор. Най-често мазнините се лепят по корема и бедрата. 

Комбинацията между липса на движение, лоша диета, недостатъчно пълноценен сън и почивка могат да бъдат пагубни както за външния вид, така и за цялостното здравословно състояние на човек. Но основната причина, поради която трупате излишни мазнини, се корени в това, че приемате повече калории, отколкото изразходвате.

Изображение на секси младо момиче, проверяващо мазнините по тялото си - BioLifeCosmetics

 

До какви здравословни проблеми могат да доведат мазнините?

Да не харесвате своя външен вид не е основната заплаха, пред която ви поставят подкожните мазнини. Наднорменото тегло и повишеният индекс на телесна маса са предпоставки за цялостно влошаване на здравословното състояние и могат да доведат до:

  • забавен метаболизъм;
  • затлъстяване;
  • нарушено кръвообращение и обмяна на веществата;
  • диабет и висок холестерол;
  • хормонални проблеми;
  • отслабена имунна система;
  • рак и др.

 

Разбира се, мазнините са необходими на всеки човек и осигуряват запаса от енергия, от който се нуждаем ежедневно. Наличието на подкожни мазнини не означава да ги изключите като хранително вещество напълно от своята диета. Напротив, просто заменете хидрогенираните трансмазнини с техни здравословни алтернативи, каквито са ненаситените например. Те се разграждат много по-бавно и осигуряват чувство за ситост.

Процесът по премахване на подкожните мазнини може да бъде дълъг и времеемък, но в следващите редове ще ви споделим най-важните фактори, които да ви помогнат да постигнете мечтаната фигура.

Млада щастлива жена, измерваща талията си с рулетка BioLifeCosmetics

 

10 ефективни начина за изгаряне на мазнини

Истината е, че изгарянето на мазнини е труден и времеемък процес, изискващ отдаденост, усилия и постоянство. Комбинацията от факторите, които ще ви споделим в следващите редове, е ключова за дълготрайния и удовлетворяващ краен резултат, който несъмнено ще забележите в огледалото!

  1. Калориен дефицит

Ключът към изгарянето на подкожните мазнини се корени в диетата. Няма как да се отървете от тях, ако не консумирате по-малко калории, отколкото изразходвате. Това лесно може да се случи, включвайки физическа активност в своето ежедневие и заменяйки нездравословните храни с техни полезни алтернативи.

      2. Течности

Приемът на достатъчно количество вода е задължителен не само при борбата с подкожни мазнини, но и ако искате цялостното ви здравословно състояние да бъде на ниво. Голяма част от човешкия организъм се състои именно от вода и тя е необходима за протичане на жизнените дейности, както и за забързване на метаболизма.

      3. Кардио

Истината е, че няма как да изгорите нежеланите мазнини, ако не се движите изобщо. Постарайте се ежедневно да включвате някаква физическа активност към своя график, независимо каква е тя. Но по-интензивното кардио и тренировките за цяло тяло ще подпомогнат цялостното му тонизиране и оформяне. В същото време  ще се сбогувате и с голяма част от упоритите мазнини.

      4. Силови тренировки

Напълно погрешно е разбирането, че за борбата с мазнините е необходимо само кардио и упражнения, които ви карат да се потите много силно. Силовите тренировки са също толкова важна част от процеса, тъй като изискват повече енергия. Препоръчително е да ги комбинирате с кардиото за най-добър ефект.

      5. Хранителни добавки 

В интернет е пълно с продукти, които ви обещават да постигнете мечтаното тяло без никакви усилия и в рамките на 1-2 седмици. Това, разбира се, е невъзможно. Затова се постарайте да вземате натурални хранителни добавки с гарантиран произход и реални ползи за здравето. Програмата за нормално тегло, която ще откриете на нашия сайт, ще ви помогне по естествен път да се освободите от ненужните мазнини в рамките на 1 месец.

      6. Правилно хранене

Основен фактор за изгарянето на мазнините е подходящата диета. Съветваме ви да не възприемате здравословното хранене като режим, защото това повлиява и психически на крайния резултат. Не изключвайте храни от никоя група, просто се старайте да замените трансмазнините със здравословни алтернативи. Наблегнете на протеините, плодовете и зеленчуците, както и храни, богати на фибри и микроелемени, тъй като засищат за по-дълго. Добавки като спирулина например могат значително да ви помогнат в постигането на мечтаната форма по здравословен начин, както и в доставянето на необходимите на организма вещества.

Концепция за диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини - BioLifeCosmetics

      7. Достатъчно сън

Качествената почивка е много важна в борбата с мазнините.  Тя помага на тялото да се възстанови, както и влияе на метаболизма и енергията. Пълноценният сън дори е пряко свързан и с нивото на апетит.

      8. По-малко стрес

Стресът определя наличието на хормона кортизол в организма, който влияе върху запасяването с мазнини, тъй като тялото си мисли, че е в “опасност”. Важно е да отбележим, че менталното здраве е не по-малко определящо за количеството подкожни мазнини от физическото.

      9. Обърнете внимание и на обкръжението си

Постарайте се да сте заобиколени от позитивни хора, които ви мотивират и ви карат да се чувствате добре. Човек е такъв, каквито са и приятелите му, затова подбирайте внимателно своето обкръжение. Ако излизате с хора, които тренират и се грижат за своето здраве, силно вероятно е и вие да се превърнете в  такъв  човек. 

      10. Постоянство

Не забравяйте, че изгарянето на подкожни мазнини е процес, който отнема време и  усилия, ако искате да се справите с проблема в дългосрочен план. Не се отчайвайте, ако не видите резултати след няколко дена. Комбинацията от всички гореспоменати фактори ще ви помогне не само в постигането на желаната фигура, но и в поддържането на балансиран и здравословен живот.

Едра жена с нейния личен треньор измерва телесните си мазнини - BioLifeCosmetics

Благодарим ви, че останахте с нас до края на статията. Независимо дали искате да влезете във форма за предстоящия летен сезон, или искате да дарите тялото си с грижата, която заслужава ежедневно, гарантираме ви, че комбинацията от гореспоменатите съвети ще ви бъде от полза.