Причини за забавянето на метаболизма

Имате ли чувството, че метаболизмът ви се движи със скоростта на охлюв и трупате ли, трупате килограми заради бавен обмен на веществата? Ако трябва да сме честни, не винаги влошеният метаболизъм е виновен за наднорменото тегло. Понякога то се дължи на свръхприема на калории. Правилното протичане на метаболитните процеси, обаче, играят съществена роля за баланса в организма Ето защо решихме да разгледаме кои са основните причини за неговото нарушаване.

shutterstock_288426965

Възрастта.

Тик-так, времето е безпощадно в много отношения, включително и към обмяната на веществата. С напредването на годините мускулната маса в тялото намалява, съответно и скоростта за разграждане на калории е по-малка. Затова тренировките за всяка възраст са важни, но най-вече при хората над 25 години.

Начинът на живот.

Как се храните, по колко спите, какви медикаменти приемате може да се окажат причинители за проблеми в метаболизма. Например, антистрес лекарствата водят до пропускане на хранене. Тогава тялото преминава към режим на оцеляване, забавя умишлено обмена, за да запази повече калории. Хапвайте често и по малко, не стресирайте организма си.

Повече калории от необходимото.

Натрупването на повече калории от нужните за нормалното ни функциониране води до завишени нива на кръвната захар, след което тъканите не съумяват да асимилират частично отделената глюкоза и тя остава в клетките и стопира метаболизма.

Болести като диабет.

Диабетиците имат още по-голямо затруднение със свалянето на килограми от другите може би заради високата кръвна захар, която заблуждава тялото, че в него има излишък от енергия.

Липсата на движение.

Колкото и банално да звучи, ако не се движите достатъчно, то не очаквайте и метаболизмът ви да се засили. Физическото натоварване като упражнения и разходки помагат за по-бързото изразходване на калориите и изхвърляне на токсините.

Знаейки какво забавя вашия метаболизъм, може да вземете мерки за вашето здраве и да влезете по-лесно във форма. Движете се често, изградете си хранителен режим с по-леки храни и добавете към него натуралния продукт за отслабване – Липофедрин, за по-голям ефект. Той комбинира иновативни съставки като екстракта от зелен чай и Л-карнитин, които улесняват загубата на мазнини.