Коя боя за коса е най-добра?

За да си зададете този въпрос е ясно, че вече боядисвате косата си. Или пък се замисляте да я боядисате. И търсите най-точният и верен отговор на въпроса Коя боя за коса е най-добра? Дали това зависи от съставките ѝ или от дадената гаранция за качество на самата фирма производител на бои? Дали има значение колко пари ще дадете за самата боя? Една боя от 5 лв. по-лоша ли е от онази боя за коса, която е 20 лв.?

Тук ще се опитаме да отговорим най-точно и вярно на въпроса Коя боя за коса е най-добра?

Абстрахирайте се от така познатите Ви имена на козметични марки като Гарние, Л‘ореал и др. Или пък ако сте почитатели на родната козметика от също толкова известни имена като Рубела и Арома. Не че са лоши или пък че ги препоръчваме. Идеята е наистина да отговорим адекватно на въпроса Коя боя за коса е най-добра?

Защото най-добрата боя за коса не зависи толкова от марката си. От това дали е често рекламирана или напротив, напълно неизвестна е. Най-добрата боя за коса е онази, която не просто ще боядиса косата Ви, но и няма да я увреди.
Би трябвало да сте запознати с факта, че повечето бои за коса увреждат косъма. Той изтънява и започва да цъфти. Вие от своя страна започвате да се подстригвате все по-късо, за да си спестите жалката гледка на собствената си коса. И накрая просто не остава какво да боядисвате.

Доста драматично описание, но и недалеч от истината. Това важи обаче за повечето бои. За онези, които са пълни с всякакви химикали. И най-вече амоняк. Без значение дали са Л‘ореал, Рубела или някоя напълно неизвестна за Вас марка.
И за финал предлагаме най-точният отговор на въпроса Коя боя за коса е най-добра? Това е безамонячната боя. Съставена на базата на билкови или растителни екстракти. А още по-добре и такава боя, която не съдържа парабени, силикони или пък резорцин. Да, тя ще е по-скъпа от обикновената боя за коса. Но за сметка на това ще е безвредна.