fbpx
Допускани при използването на боядисващи био продукти за коса

3 грешки, допускани при използването на боядисващи био продукти за коса

Неспазване на теста за алергичност при употребата на боядисващите био продукти за коса

На абсолютно всички бои за коса, независимо дали са био или не, има инструкции да се направи тест за алергични реакции. Когато се използват обаче био бои за коса, повечето потребители си казват, че този тест е абсолютно ненужен. Нали все пак боята е натурална и био? Щом досега от най-обикновените бои за коса не се е стигало да алергични реакции, как пък от един био продукт ще се стигне до такава реакция. Да, изключително рядко срещано явление е. Но не бива да се пренебрегва теста за алергия. Затова и е указан върху опаковката на продукта.

Боядисване на миглите при използване на био бои

Решавате, че ще е изключително грозно, ако сте боядисали косата си в червен цвят, а миглите Ви са гарваново черни. Нали всички боядисващи био продукти за коса са безвредни? Защо да не боядисате и миглите си? За да придобиете напълно естествена визия. Казано накратко- пълни щуротии! Каквито и натурални или био продукти за коса да използвате, ако ще и просто шампоан, дори и най-малката капка от субстанцията да попадне в очите Ви, тя може да предизвика не само дразнене, но и сериозни алергични реакции.

Неспазване времето на престояване с боядисващите био продукти за коса

Все още нямате напълно вяра в натуралните бои за коса. Знаете, че те са щадящи. Не водят само до постигане на желания цвят за коса, но и подхранват косъма Ви. След като са толкова щадящи, си казвате, дали пък са достатъчно покривни. Не е ли по-добре да оставим био боята за коса да престоява повече време върху косата ни с цел постигане на по-добра покривност. Ей така, за по- сигурно. Не, абсолютно ненужно. Има точно указано време за боядисване, което може да варира в зависимост от това дали имате много бели коси. Но ако в упътването на боята изрично е написано, че при бели коси е необходимо да изчакате с боята на косата си 40 мин., то това означава наистина 40 мин., а не 1 ч. и 40 мин.