4 причини пролетта да е най-доброто време за влизане във форма

Пролетта е сезонът на новото начало. Това е перфектното време за положителни промени и грижа за себе си. В действителност, има много външни фактори, свързани с пролетта, които правят този сезон един от най-добрите периоди от годината за отслабване, дори без да се стараете! 

Топлото време, по-дългите и слънчеви дни предизвикват промени в мозъка и тялото ви, които могат да направят отслабването – или поддържането на теглото ви – по-лесно от обичайното. Ако сте отлагали влизането във форма цяла зима – това е вашият знак. Ние сме тук, за да ви кажем, че сега е най-доброто време да станете  един по-здравословен и по-щастлив вариант на себе си.

И така, нека разберем кои са топ 4 причини защо пролетта е най-доброто време от годината за отслабване:

1. Прекрасното време и по-дългите дни 

Когато навън е студено и тъмно единственото нещо, което искат да правят повечето хора, е да лежат на дивана с чаша вино и да гледат телевизия. Но с удължаването на дните и по-топлото време, има нещо в нас, което казва: „възползвай се от деня!“ 

Възможностите за физическа активност на открито през пролетта се увеличават значително. Излизането навън за разходка, каране на велосипед или просто наслаждаване на слънцето в градския парк са прекрасни начини да се поддържаме активни и здрави. 

Дългите дни на пролетта също така ни дават повече свобода да планираме дейности и да използваме времето си по-продуктивно. Така че, вместо да се затваряме вкъщи, нека използваме възможностите, които ни предоставя прекрасното време и по-дългите дни през пролетта, да водим по-активен начин на живот и да постигнем нашите цели за лятото.

2. По-топлото време

Според изследвания, вие консумирате допълнителни 89 калории на ден през зимата в сравнение с пролетта. Причината за намаляването на апетита ви при по-топлото време е, че вашето тяло работи усилено, за да се охлади. Естествени функции на тялото като храненето увеличават телесната температура. Затова вашето тяло изпраща сигнали към мозъка ви, да ядете по-малко, за да не трябва да работи толкова усилено. Освен това, когато ви е топло, вашето тяло трябва да работи още по-усилено, за да регулира температурата ви. Затова тренировките в по-топло време наистина изгарят повече калории!

3. Настроението ви е по-приповдигнато

За много хора има пряка връзка между настроението и времето. В някои случаи, тъмните и кратки дни на зимата могат да предизвикат тип временна депресия, наречена сезонно афективно разстройство. Хората в такова състояние приемат допълнителни въглехидрати и се движат по-малко, което увеличава шансовете си за качване на килограми.

Пролетта придава усещането за свежест и възраждане, което непременно повлиява на настроението ни. За мнозина, прекарването на време на открито има огромен положителен ефект върху психическото здраве. Изследванията показват, че с повишаването на нивата на светлина, нашето тяло произвежда повече серотонин – хормонът на щастието. Това може да подобри настроението ни, да намали стреса и тревожността и да увеличи енергията ни. Следователно, когато сме в добро настроение, сме по-склонни към здравословни решения за хранене и физическа активност.

Въпреки температурата, прекарването на време навън, може да увеличи производството на серотонин и да подобри паметта. Когато се чувствате заредени и щастливи, може да бъдете по-склонни да отидете на тренировка във фитнеса.

 

4. Лятото наближава!

Лятото е точно зад ъгъла, което означава, че е време да кажем чао на дебелите пуловери и здравейте на роклите и късите панталони!

За мнозина наближаването на лятото може да предизвика стрес, особено ако са неудовлетворени от тялото си. Затова пролетта е перфектният момент да започнем да работим по постигането на целите си. Започвайки сега, ние имаме достатъчно време да се подготвим и да се чувстваме уверени в себе си, когато лятото най-накрая настъпи. 

Ако зимата сте качили няколко излишни килограма, може да прибегнете към строгите диети и да прекарвате часове във фитнес залата, но тези крайни действия могат да причинят объркване за вашия организъм и ментално здраве, като кара кортизола – хормонът на стреса – да нарасне, което прави отслабването още по-трудно!

Защо да не пробвате различен, по-естествен подход? С нашите хранителни добавки Минсинов и Липофедрин можете да се освободите от ненужните мазнини само за 30 дни! 

Минсинов съдържа 100% натурални екстракти от растения като розмарин, черна горчица, сладка мента и карамфил. Той преобразува белите мастни клетки в кафяви и ги изгаря ефективно, без йо-йо ефект и редуцира апетита. 

Липофедрин е направен от изцяло натурални съставки. Той ускорява и подобрява метаболизма, активира термогенезата и ускорява разхода на калории веднага! 

Разбира се, ако комбинирате пакета от Минсинов и Липофедрин със здравословна диета и физически упражнения, ефектът ще бъде още по-добър! 

Натурални хранителни добавки

МИНСИНОВ за стройна фигура

42.00 лв.
-15%
Original price was: 128.00 лв..Current price is: 109.00 лв..

Натурални хранителни добавки

„ПЛОСЪК КОРЕМ“ хранителна добавка

26.00 лв.39.00 лв.