5 причини защо синтетичните хапчета за сън трябва да се избягват?

Когато ви боли зъб или глава, веднага посягате към някое обезболяващо хапче. Логично. А когато имате проблеми със съня или направо страдате от безсъние, посягате към най-рекламираните синтетични хапчета за сън. Което също е логично, но дали е здравословно? И това тук е нашата цел- да ви разкрием защо синтетичните хапчета за сън трябва да се избягват.

Тук ще ви изброим само 5 причини защо синтетичните хапчета за сън трябва да се избягват:

  1. Почти всички синтетични хапчета за сън тях водят до зависимост! Да, това си е доказано и не е за подценяване. Започнете ли веднъж да приемате подобни медикаменти (става въпрос за синтетичните лекарства), трудно ще съумеете да ги откажете.
  2. Липса на концентрация през деня! Голяма част от хората, които приемат сънотворни се оплакват от това, че през деня са прекалено сънливи и трудно могат да се концентрират върху каквото и да е.
  3. Сън с кошмари! Ако системно приемате сънотворни, вероятността да започнете да спите, сънувайки кошмари, е доста голяма. Дори е възможно да започнете да имате и дневни халюцинации…
  4. Деменция! Не става въпрос за старческа деменция, а за повишен риск от болест на Алцхаймер. Независимо, че не сте на преклонна възраст, а в разцвета на силите си, може изведнъж паметта ви рязко да се влоши вследствие прием на синтетични хапчета за сън. Да започнете да забравяте да изключвате печката, да спирате водата след себе си или дори да прибирате калните си обувки в хладилника. Ще сте истински кошмар за хората около вас!
  5. Влошаване на симптомите на т. нар. сънна апнея. Сънната апнея е състояние, при което дишането ви за кратко спира без да се променя обема на белите ви дробове. Когато спите, това спиране на дишането може да се проявява и над 20 пъти за 1 час. А когато с цел да подобрите качеството на съня си започнете безнадзорно да приемате синтетични сънотворни, тогава рискувате да влошите симптомите на сънната апнея.

Като казахме, че ще изброим само 5 причини синтетичните хапчета за сън да бъдат избягвани, това не означава, че причините са само 5. Те са много повече и също така крайно нездравословни.
Нашият съвет е преди да посегнете към поредното синтетично сънотворно, първо да се замислите дали наистина имате нужда от него и да се посъветвате с лекар. Преди това обаче можете да разучите всички съвременни природни хапчета за сън. Не синтетични медикаменти, а хапчета за сън, които са натурални и които няма да ви навлекат някой от гореописаните проблеми.