fbpx

5 съвета за повече сила и енергия

Човешкото тяло е сложно устроен организъм. Както всички живи неща в природата, на него му трябва определена енергия, за да преживява и да се адаптира към различните условия на живот. Придобиването ѝ е съпроводено от различни химични процеси. Важен източник е дори Слънцето и неговата светлина. В зависимост от това пред какво се изправя, на човек му трябва различна доза енергия.

shutterstock_233690269

Напоследък в забързаното  ежедневие, в стремежа си да свършите повече задачи за определено време, вие използвате все по-голям процент от силата си. С течение на времето организмът се изтощава и се чувствате все по-отпаднали. Ето защо ще ви дадем пет полезни съвета, които могат да ви помогнат да се сдобиете с повече сила и енергия:

  • Хранете се правилно!

На първо място като източник на енергия е храната и начинът на хранене. Ако начинът ви на хранене не е правилен, трябва да го промените! Хранете се често с по-малки количества. Така тялото ви ще може да усвои максимално предоставената от вас потенциална енергия. Важно е също и подбирането на храната. Трябва да доставяме на организма си достатъчно белтъчини и въглехидрати.

  • Дайте си почивка!

Доказано е, че сънят влияе благоприятно на организма. Докато мозъкът спи, в човешкото тяло се възстановява енергия. Добре е да спите не по-малко от 7 часа и да не надхвърляте 9.

  • Избягвайте микровълновата фурна!

На пръв поглед ще ви се стори странно, но е доказано, че микровълновите фурни действат отрицателно на храната, следователно и на вас. Ако имате възможност не използвайте микровълнова фурна. Микровълните, с които се топли храната, разрушават ензимите и убиват полезните вещества, които са източник на енергия.

  • Пийте повече вода!

Важен източник на сила освен храната е и водата. Препоръчително е да се пие повече вода, защото тя помага много на тялото при изхвърлянето на вредните вещества. Хидратирайте организма си като пиете над литър и половина вода на ден!

Благоприятно въздействие върху човешкото тяло оказват био ампулите с женшен и пчелно млечице. Присъстващите съставки като екстракт от женшен, сок от червено грозде, мед и пчелно млечице дават повече тонус и енергия, необходима за ежедневието.