5 съвета за здравословно отслабване

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от най-често срещаните проблеми както сред жените, така и сред мъжете. В резултат на това все повече хора имат здравословни проблеми, проблеми със самочувствието и с отношенията с околните. Излишните няколко килограма могат да причинят дори и проблеми в сексуалния живот.

shutterstock_291921743

Основни причини за затлъстяването са:

– консумирането на рафинирани, силно концентрирани и тежки храни;
– консумирането на големи количества храна;
– неправилната комбинация на храни;
– нередовното и нерегулирано хранене;
– липсата на движение;
– стресът.

Всичко това води до натрупването на излишни несвойствени за организма мастни депа, които нарушават обмяната на веществата и баланса в тялото.  

Какви мерки можете да вземете, за да подобрите теглото и фигурата си:

Пийте достатъчно вода: Ако не пиете достатъчно вода, тялото ви ще започне да дава сигнали. Обезводненото тяло не може да работи на пълни обороти. Ако ви тревожи количеството вода във вас, имайте предвид, че задържате излишна вода, само ако не пиете достатъчно.

Движете се: Заседналият начин на живот и липсата на движение през по-голямата част от деня са основен фактор за затлъстяването, а и редица други проблеми. Движете се – изкачвайте стълби, вместо да ползвате асансьора; ако обичате вечер да се излегнете на дивана пред телевизора – ставайте по време на рекламите, разхождайте се, докато говорите с приятел по телефона, ходете пеша, а ако работата ви е надалеч, спирайте колата на 2 пресечки от местоработата. Такива малки трикове, предизвикващи активност в тялото ви, бързо ще събудят метаболизма ви и съвсем скоро ще усетите разлика в килограмите.

Не яжте от скука: На всички ни се е случвало да ни доскучае и да вземем едно от най-лесните, но и опасни решения – да похапнем нещо. Честото хранене е хубаво и дори задължително при повечето здравословни хранителни режими, но не и този тип похапване, защото обикновено вземаме нещо “малко и сладичко”, което след известно време, се превръща в лош навик. Както казахме по-горе, пийте вода. Когато пиете вода, мозъкът ви няма как да ви залъже, че скуката значи глад.

Яжте, но здравословно: Една от най-хубавите и здравословни храни е готвената. Всички полуфабрикати, колкото и да пише по етикетите, не са истинската храна, която ще ви даде нужните качества за здрав и сит организъм. Друго важно нещо е разделното хранене, разбира се. Това не означава да отделяте всеки зеленчук и месо в различна чиния, а да знаете кое след кое следва. Макар бабите едно време да са ни казвали “Хапни плод за десерт”, това е много грешно, защото плодовете и зеленчуците се разграждат много по-бързо от гозбата или ястието преди това. Затова разделяйте храненията си на няколко етапа и изчаквайте за вкусния плодов десерт, ако много го обичате. 🙂

Намерете най-добрия приятел на тялото си: Всички тези трикове за намаляване на излишните килограми имат и неизменен помощник в лицето на нашия продукт – Сатиете. Нервното напрежение, на което сме подложени ежедневно, обикновено стимулира апетита и желанието за похапване на сладко или солено и… килограмите неусетно започват да се трупат. Започваме диети, които сами по себе си са нов стрес за организма и следва ново нарастване на теглото. Това е порочен кръг, от който няма излизане. Сатиете  ще ви помогне да преодолеете този проблем. Продуктът съдържа шафран, който повишава концентрацията на серотонин в организма – вещество, познато на всички ни като „хормон на щастието“,  което регулира емоциите и настроението. Шафранът също така намалява чувството на глад, създавайки усещане за ситост. Уверете се в ефективността му още днес.