3 причини да изберете боя за коса Color&Soin вместо която и да е друга

Ние от “Био Лайф Козметикс” сме официален вносител на боите за коса Color&Soin от 8 години насам, защото знаем и вярваме, че са най-доброто за вас. Питате се дали е така и защо?

shutterstock_289262027

Защото са напълно естествени

Color&Soin са единствените бои на българския пазар, които могат да се похвалят с напълно естествен състав. Те съдържат олео-протеинов комплекс от есенциални масла, растителни масла и протеини, които се грижат за естествената структура и уязвимост на косъма.

Всичко, което влиза в тях, е специално подбрано така, че да предпазва косата. Кератинът и маслата  са елементи, които придават мекота, блясък, защита и оптимална хидратация.

Растителните протеини в боите са: житен за регенерация, овесен за подхранване, царевичен за стимулиране и соев за реструктуриране на косата.

Използват се и натурални масла: кокосово за ревитализиране, розмариново за стабилизиране и евкалиптово за успокояване на скалпа и косата.

Защото са безопасни

Боите Color&Soin са дерматологично тествани и не съдържат амоняк, резорцин, парабени и силикон. Всяко едно от тези вещества може да бъде вредно за Вас и Вашата коса:

Амоняк

Амонякът е добре известна съставка на боята за коса, чиято миризма е изключително дразнеща и може да раздразни дихателната система и очите. Освен това амонякът на практика изгаря косата и я прави структурно по-слаба: суха и чуплива. Тя изобщо не изглежда добре.

Резорцин

Резорцинът е  по-малко известна съставка на боите за коса от амоняка, но много по-опасна. Вдишването му може да причини болка в корема, гадене или загуба на съзнание. Ако попадне върху кожата, той причинява зачервяване и болка.

Нищо не се сравнява с влиянието му върху вътрешните системи. Резорцинът потиска щитовидната жлеза и централната нервна система и причинява изменения в надбъбречните жлези.

Парабени

Парабените са консерванти, които се използват в много козметични и хранителни продукти. Засега учените не са сигурни дали са безопасни, което само по себе си е притеснително, а освен това скорошни изследвания показват отрицателни ефекти върху ендокринната система. Заради това не Ви препоръчваме да използвате продукти, които ги съдържат.

Силикон

Силиконите покриват косъма Ви, като не позволяват на голяма част от продукта да влезе във вътрешността му. Освен това се измиват много трудно, заради което се натрупват. Големите натрупвания на силикон пречат на боядисването на косата, защото продуктът не може да проникне навътре –  и в краткосрочен, и в дългосрочен план, силиконът влошава качеството на боядисване на косата Ви.

Защото са удобни и ефективни

Боите Color&Soin се нанасят лесно и придават траен цвят. Освен него получавате блясък, мекота и лек и приятен аромат.

Благодарение на високата концентрация на чисти пигменти – 99%, боите придават цвят още с първото нанасяне. Дори при употреба върху сиви коси те дават 100% покритие. Освен това цветовете издържат на UV лъчи и хлор, което им позволява да се задържат дълго дори и на слънце или в басейна.

Заключение

Боядисването с Color&Soin предпазва и подобрява естествените качества на Вашата коса, като не вреди на най-важното: здравето Ви. За нас то е най-важно – без него красотата и щастието са невъзможни. Ние искаме да Ви предоставим красота без жертви.

Ако искате да боядисате косата си без какъвто и да е риск, изберете Вашата боя Color&Soin сега!