5 болести и разстройства, които се лекуват с аминокиселини

След като вече изяснихме връзката белтъчини – аминокиселини и важността им за цялостното функциониране на организма в тази статия, днес ще разгледаме ползата от тях при някои болести и разстройства.

Артрит и остеопороза

Приемането на допълнителни аминокиселини може да помогне при артрит и остеопороза. От особена важност тук са аргининът и метионинът, които стимулират създаването на костна и хрущялна тъкан, а освен това имат болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект.

shutterstock_174195206

Висок холестерол

Високият холестерол също е състояние, което се влияе благоприятно от аминокиселините. В медицинските изследвания аргининът намалява „лошия“ холестерол (LDL – липопротеин с ниска плътност) с до 10%,  а тауринът е важен за здравето на сърдечния мускул. Карнитинът на свой ред също намалява лошия холестерол, но освен това предотвратява формирането на плаки в кръвоносните съдове.

Диабет

Диабетът се влияе положително от аминокиселините, като най-важна роля играе аргининът, който намалява инсулиновата резистентност с до 30%. Карнитинът пък предпазва от оксидативен стрес, към който диабетиците са предразположени заради щетите, които високата кръвна захар нанася на тъканите.

Косопад

Аминокиселините намаляват косопада. Метионинът, благодарение на сярата, която съдържа, позволява на косата да формира по-здрави структури и предотвратява падането ѝ, а аргининът и глутаминът спомагат за растежа на косата, като увеличават кръвта, която достига до корените.

Еректилна дисфункция

Ниското либидо и импотентността се влияят положително от приема на аминокиселини. Аргининът подобрява кръвообращнието по два начина: като отпуска кръвоносните съдове и подобрява еластичността им. Това подобрява либидото и пряко, като допуска повече кръв към пениса, и непряко, като подобрява цялостното здраве на човека.

Заключение

Приемът на пълноценни аминокиселини наистина е важен за всеки човек, но ако страдате от някоя от гореспоменатите болести, е желателно да се опитате да се лекувате с нещо естествено. За тази цел Ви препоръчваме ASTHEPLEX – първите органични аминокиселини на българския пазар. Поръчайте сега или прочетете повече.