Бързо отслабване с билки

отслабване с билки

Вече навсякъде в медиите се говори за това колко нездравословно се храним и живеем. Въздухът ни става все по-замърсен. Качествата на питейната вода се влошават. Храните ни са пълни с всякакви Е-та, какви ли не консерванти и оцветители. А на всичкото отгоре и се тъпчем с тях. По което се съди от покачващия се брой на хората с наднормено тегло. Същевременно не винаги добрата алтернатива за тези хора е спазването на диети, тъй като някои от тях крият сериозни здравословни рискове. По-добре е да започнат за спортуват и да обърнат поглед към Майката природа. Тя ни е дарила с огромен брой напълно натурални билки за отслабване. Не съдържащи никакви Е-та, нито пък оцветители или консерванти. В съчетание с повече физическо натоварване, тези билки наистина могат да доведат до ефективно и бързо отслабване.

Към най-ефикасните билки за бързо отслабване спадат ментата, мащерката, босилекът, жълтият кантарион, индийският живовляк, розмарин, бял равнец, царевична коса и корени от гръмотрън.

В почти всички рецепти от тези билки се приготвят отвари, като се заливат с вряла вода. Оставяте течността да поизстине, отцеждате я и я приемате ежедневно преди или след хранене. Зависи от самата билка, на която сте решили да се доверите.
Всички гореизброени билки виреят на територията на България, като някои от тях можете да отглеждате дори и в домашни условия. В саксия или сандък на балкона.

Ако не сте опитен билкар обаче, изобщо не Ви препоръчваме да си правите експерименти и безразборно да смесвате различни билки с цел по-бързо отслабване. Най-добре е да си ги набавяте като хранителна добавка.
Изброихме билките, които виреят в България. Но има и други билки, водещи до бързо отслабване. Макар и екзотични, те могат да се намерят тук отново под формата на хранителни добавки. Споменахме, че това е по-добрият вариант по отношение на приема им.
Първенци сред по-екзотичните билки за бързо отслабване са шафранът, джинджифилът, агримонията, симпатичното храстче акаи бери и жен шенът. Те от векове са служили като средство за подобряване функциите на храносмилателната система, както и за намаляване на чувството за глад. Знаем вече, че всяко по-екзотично нещо е по-примамливо за нас. Но това наистина са топ билките за бързо отслабване и можете изцяло да им се доверите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *