Защо темата за бавно отслабване е винаги актуална?

Смятате, че сте натрупали прекалено много килограми и дори и огледалото не харесва външният Ви вид. Вероятно вече сте прекарали часове наред пред компютъра, търсейки най-добрата за Вас диета. А те са всякакви. Има протеинова и въглехидратна. Има хранене по часове и 90- дневна диета. И дори по-безумни варианти като диета на Спящата красавица или пък диетата Палео, известна и като Праисторическата диета. Но освен голямото разнообразие от хранителни режими, които предлагат бързо и ефикасно отслабване, ще констатирате и още нещо. А именно, че темата за бавно отслабване продължава да е актуална.

Бавно отслабване или бързо отслабване?

На какво се дължи този факт? Кое е по-добре? Със сигурност бързото отслабване Ви изглежда по-примамливо. Но то крие безброй рискове за здравето. Така например за сравнително бърза диета за отслабване се счита протеиновата. Позната и като диета на Пиер Дюкан. При нея се набляга на приема на меса, яйца и млечни продукти. Зеленчуците се включват по-късно. От което логично следва, че Вие няма да получавате достатъчно витамини, а само протеини.
По аналогичен начин стои въпросът и при въглехидратната диета, но се лишавате от протеини за сметка на витамини. Именно протеините обаче се грижат за мускулатурата ни.
Равносметка относно колко здравословни са тези диети, можете да си направите сами. Да не говорим и че достигнатите с много усилия липсващи килограми, няма ей така да Ви кажат „сбогом!“. В повечето случаи в момента, в който спрете диетата, те отново ще се завърнат.

хранителен режим за бавно отслабванеЕто защо темата за бавно отслабване ще продължава да е актуална и в бъдеще. Защото под бавно отслабване се разбира здравословно и трайно отслабване. Не се налагат никакви драстични ограничения по отношение на храната. Не си броите калориите и не измервате порциите си на кантар. Просто наблягате на по-полезните храни и избягвате вредните. Не се въртите непрекъснато пред хладилника и не се храните безразборно. Не пържите и не панирате, а приготвяте храната си на фурна, сварена, на пара или на скара. Ако съчетаете всичко това с леко физическо натоварване бавното отслабване дори няма да е толкова бавно. И със сигурност ще е качествено и трайно, а в комбинация с качествени хранителни добавки за нормализиране на теглото, какъвто е и натуралния екстракт от шафран – САТИЕТЕ, комбинацията би имала много по-бърз, качествен и дълготраен ефект.