Защо и как да избирате безамонячна боя за коса

1. Избор на марка безамонячна боя за коса

В търговските мрежи се предлага много богат избор от марки боя за коса. Лонда, Лореал, Шварцкопф и Гарние са само малка част от тях. Да не пропускаме и българските популярни марки като Рубела и Арома. За цветове да не говорим. Никой не си и помисля да ги дели само на черно, кестеняво, русо и червено. Има цветове като Тъмен мед, Среднощно синьо, Топла мока, Кафява захар, Кафяв кимион и какви ли още не. Всички изброени по-горе марки предлагат и безамонячни бои. Но е важно да знаете, че без значение на марка и цвят, качествените безамонячни бои за коса са онези, които не се продават в обикновените магазини. Можете да ги срещнете в аптеките, по фризьорските салони, в специализираните магазини за козметика и онлайн. Те не се нуждаят от реклама и не са от евтините бои. Защото са в категорията Професионална грижа за косата.

2. Основни причини да изберете безамонячна боя за коса

Напълно погрешно е схващането, че безамонячните бои нямат достатъчно покривност или пък не са трайни. Подобно на обикновените бои за коса, безамонячните имат до 100 % покривност. Дори и върху бели коси. И да имат трайност минимум 1 месец. Но не това е основното. Безамонячната боя за коса не уврежда косъма, а дори го подхранва. Когато говорим за качествени безамонячни бои. Такива, които не виждате да се продават навсякъде.

3. Кои са качествените безамонячни бои за коса.

Освен да не съдържат амоняк, истинските безамонячни бои за коса не би трябвало да съдържат също така силикони и парабени. По този начин рисковете от предизвикване на кожни раздразнения и алергии са сведени до минимум.

4. Допълнителни критерии за избор на качествена безамонячна боя за коса

Избирайте онези безамонячни бои, които са на натурална основа. Колкото по-малко химии има в тях, толкова повече жизненост дарявате на косата си. На фона на всичко казано дотук, няма как да не споменем, че безамонячната боя Колор Сойн отговаря на всички изброени критерии за качество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *