fbpx

Безамонячна боя: Що е то?

Ако влизате в състава на онези 60 % европейки или 10 % европейци, които си боядисват косата, няма как да не сте си задали въпроса какво се крие зад понятието безамонячна боя. Процентното съдържание на споменатите европейци-фенове на боята, естествено е приблизително. Но именно това показват последните статистики.

В крйана сметка какво е безамонянчна боя?

Да се върнем обаче на въпроса: Що е то безамонячна боя? Дори и ниско интелигентните биха се досетили, че става въпрос за боя за коса, която не съдържа амоняк. Но какво от това? Каква е ползата от това и изобщо има ли такава? А дали безамонячната боя не крие куп недостатъци?
Тук ще Ви запознаем по-подробно с това какво представлява амонякът и как той действа на косъма ни. Това е газ, който притежава специфичен и определено прекалено натрапчив мирис. В недалечното минало се е използвал във всички бои за коси. Той прониква дълбоко в косъма, способствайки по този начин постигането на дълготраен цвят. И с това ползата от включването му в състава на боите за коса се изчерпва.

Доказано е, че амонякът сериозно уврежда косъма и то само след първото използване на боя с амоняк. А с течение на времето и с многобройното нанасяне на боя, съдържаща амоняк, косата губи не само блясъка, но и здравината си.
Няма как да не се спомене и факта, че амонякът е силен алерген. А живеем в ера, в която алергиите са навсякъде. Дори ние, като родители, да не сме имали никакви алергии, нашите деца се раждат с алергии. А и ние можем във всеки един етап от живота си да отключим алергия.
Слава богу, в наши дни на пазара вече се предлагат много безамонячни бои, които постигат същия дълготраен ефект при нанасянето им върху косата като онези, които съдържат амоняк. Но за разлика от тях, те са безвредни. Тук единствено трябва да внимавате с качеството на избрания от Вас продукт. Може да срещнете надпис безамонячна боя и върху боя, съдържаща амоняк, но в много малки количества. Изборът си е Ваш.

Коя безамонячна боя е качествена?

И накрая- качествената безамонячна боя освен че не съдържа амоняк, не съдържа и парабени и други характерни за боите за коса съставки, явяващи се отново силни алергени. Идеята на безамонячната боя за коса е да включва в себе си само естествени съставки. Такива, с които ни е дарила Майката природа. Такива, които не само допринасят за дълготрайни резултати по отношение на оцветяването, но и се грижат за здравето на косата ни.