Какво се разбира под понятието безвредна боя за коса

Да разгледаме подробно въпроса с понятието безвредна боя за коса и какво се разбира под него.

Безвредната боя за коса със сигурност не трябва да съдържа амоняк. И голяма част от боите за коса от ново поколение не съдържат амоняк. Тук естествено има и една уловка от страна на производителите. Може да прочетете, че на боята за коса е написано изрично безамонячна боя за коса, но всъщност в съставките ѝ да попада и амоняк. Макар и само 2 %. Това нищожно количество амоняк няма кой знае колко да увреди косъма Ви. Но все пак имайте едно на ум и проверявайте описаните съставки на боята. Изхождаме от идеята, че търсите наистина безвредна боя за коса.

Друго важно нещо по отношение на понятието безвредна боя за коса е тя да не съдържа парабени или пък резорцин. А тези съставки са особено предпочитани от производителите на бои за коса. И не само. Парабените, които са вид консервант, могат да бъдат срещани и в кремовете за лице и ръце, в лосионите за тяло и душ геловете. Казано накратко- почти навсякъде в козметиката. Дори и в детската. Но според всички специалисти те крият и канцерогенен риск. Т.е. няма как една боя за коса, за която се твърди, че е безвредна, да съдържа парабени. Или пък резорцин.
Като трето пояснение на понятието безвредна боя за коса е тя да е максимално създадена от натурални продукти. Ясно е, че няма как това да се случи на 100 %. Много лесно би било да можем да се изрусим примерно с чай от лайка. Изцяло натурален продукт. Но е невъзможно.

Т.е. безвредната боя за коса наистина трябва да е на билкова основа.

Макар и не на 100%. И да не съдържа амоняк, резорцин и парабени. Най-добре и силикони. Само тогава може да сте сигурни, че е безвредна. А ако е и качествена, може не просто да боядиса косата Ви в желания от Вас цвят, но също така и да я дари с блясък, здравина и жизненост. С един куршум- два заека. Че и повече.