fbpx

Билки за отслабване

Ако идеята за отслабване с билки и природни средства ви се струва невъзможна, грешите. Природата има решение за всеки проблем, включително и за затлъстяването. Може би ви звучи невероятно, че шепа билки може да подействат върху теглото ви, но това е факт.

shutterstock_323233088

Билките въздействат пряко не само върху процесите за обмяна на веществата, но и върху нервните рецептори. По този начин те намаляват чувството за стрес и потиснатост.

Все пак имайте предвид, че не трябва да очакваме чудеса. Природните средства дават резултат, когато приемът им е съчетан с разумно и балансирано хранене и здравословен хранителен режим. Едва ли има билка, която ще гарантира перфектни мерки без никакви усилия.

Наред с ползите върху обменните процеси, природните стръкове здраве помагат да постигнем целта си и като пречистват тялото ни от шлаки и токсини. Когато не се грижим за нещо и не го почистваме редовно, немислимо е да очакваме от него да ни служи вярно.

Ето още един  списък с едни от най-често използваните билки за отслабване.

 • КОЧА БИЛКА

Кочата билка е жилаво тревно растение, което се среща в Европа по влажните места. Цветовете му традиционно влизат в употреба заради силния им противовъзпалителен ефект. По време на диети за отслабване мощното му диуретично действие традиционно се използва, за да подпомага отделянето на вода през бъбреците и за лечение на болезнени отоци.

Основните действия на тази билка са:

 • срещу подуване и газове
 • спазмолитично
 • адстрингент
 • облекчава болка
 • намалява температура
 • седативно
 • стимулира изпотяване
 • успокоява стомашно разстройство и колики
 • ЛИПА

Липовият цвят с лечебните му свойства е познат на хората много отдавна. Днес лечебното му действие е добре проучено. Приятният аромат на липовия цвят се дължи на съдържащото се в него етерично масло. Уханната билка съдържа витамин А, витамин С, гликозиди, агликони, танини, сапонини, захари, горчиви вещества, восък, слузни вещества и др. Ценните съставки, събрани в липовия цвят, обуславят неговото отлично противомикробно, потогонно, диуретично, обезболяващо, противовъзпалително, успокояващо и тонизиращо действие. Също така традиционно се използва против безсъние и е известен с релаксиращото си действие върху централната нервна система.

 • ВЪРБИНКА

Върбинката има успокояващо действие при изтощение, слабост и психическа умора. Използва се като диуретично средство при задържане на течности в организма. Има противовъзпалително и термопонижаващо действие, което води до силно потоотделяне. Тя успокоява нервната система. Билката има потенциал като антиоксидант при ендокринни и неврологични проблеми.

 • КОПЪР

Копърът е широко използвана подправка у нас, но малко се знае за целебните му свойства. Идва от Южна Русия, Западна Африка и Средиземноморския регион, но се споменава още в Библията и в древните египетски папируси. Копърът има високо съдържание на витамините С, В1, В2, Е, РР, Р, каротин (провитамин А) и минерални соли на калия, калция, фосфора и желязото и фолиевата киселина (витамин В9).

Той притежава традиционно признати газогонни, подпомагащи храносмилането, антиспазматични и диуретични свойства. Използва се за облекчаване на стомашни разстройства, подпомагане на храносмилането и успокояване на коремни болки.

 • ЗЕЛЕН ЧАЙ

Зеленият чай произхожда от Китай и притежава много качества. Традиционно се използва като диуретично (благоприятстващо водоотделянето) и намаляващо мазнините средство. Също така е известен с това, че стимулира термогенезата (енергийната консумация на организма) и притежава антиоксидантни свойства.

Всички тези билки действат благоприятстващо на организма и са подходящи за използване особено, когато искате да отслабнете. Предлагаме ви 804 Старт Програма, с която няма да е нужно да си набавяте всички тези качества от билките поотделно. За допълнителен ефект можете да използвате към програмата и 804 диетична зелева супа, която засища, детоксикира и прочиства.