Най-честата причина за появата на болки в гърба

При споменаването на болки в гърба, сигурно си представяте някой прегърбен старец или пък старица, която едва ходи. Свързвате болките в гърба с напредването на възрастта, износването на стави, мускули и изобщо на цялото човешко тяло. Или появата на старческите болежки като остепороза или шипове.
Добре, но животът е пред Вас. Имате още поне 20- 30 години, докато Ви застигнат болките в гърба. Дотогава можете да си свиркате и да не мислите за никакви старчески заболявания.
Оп, тотална заблуда.

Според най-новите проучвания всеки 9 от 10 човека страдат от някаква форма на болки в гърба.

И то без да са застигнати от остеопороза или пък шипове. Т. нар. старчески болежки. И още по-драматично. Голяма част от хората, които се оплакват от болки в гърба са на възраст между 20 и 40 години. В разцвета на силите си.
На какво се дължи този факт? Коя е най-честата причина за болките в гърба сред толкова много млади хора? Неправилната стойка. Прекарването на дълги часове, затворени в офиса пред компютъра има най-много негативни последици. Мускулите на гръбнака започват да залиняват и се стига до тяхното сковаване. А когато лошата стойка е част от Вашето ежедневие, няма как да очаквате болките в гърба да отминат от само себе си.

Какво можете да направите, за да се справите с тях? На първо място е добре да се консултирате със специалист, който да Ви посъветва какви упражнения да правите. Започнете с тях веднага. Друг много сполучлив вариант е да започнете да практикувате йога или пилатес. Тези спортове действат много ефективно по посока намаляване на болките в гърба. И естествено, не преставате да мислите за коригиране на стойката си.

Масажи. Отново от специалисти. Те ще помогнат на мускулите да се отпуснат, намалявайки с това и напрежението в областта на гръбнака.
И не на последно място. Доверете се на мазилата, които облекчават болките в гърба. Билковите мазила, които не крият никакви рискове за здравето Ви. И които можете да използвате всеки път, щом усетите болки в гърба.