Как да решите: Боя със съдържание на амоняк или боя без амоняк?

Ако боядисвате косата си с боя със съдържание на амоняк, попадате в категорията на средностатистическите хора, които се боядисват с боя със съдържание на амоняк а не с боя без амоняк?. И жени, и мъже. Това поне показват последните проучвания. По отношение на закупуването на боя със съдържание на амоняк спрямо това на боя без амоняк.

Това какво би трябвало да Ви говори? Вероятно, че боите със съдържание на амоняк са по-добри. След като са предпочитани от масата хора. И от средностатистическия човек, който боядисва косата.
Но да погледнем на темата малко по-сериозно. Вие можете ли да определите себе си като средностатистически човек? Това, че другите правят нещо, равнозначно ли е на това, че то е добро или лошо. И трябва ли да вървите със стадото? Естествено, че НЕ.

Може би това, че хората масово купуват боя със съдържание на амоняк се дължи на факта, че не са се интригували толкова от нейните ползи и вреди. И да ги споменем докато е време. Ползата от боята със съдържание на амоняк е това, че наистина боядисва. Има добро покритие и доста голяма дълготрайност. Да прибавим и че боите със съдържание на амоняк обикновено са в огромна палитра от цветове. Не само стандартните нюанси на русото, черното, кестенявото и червеникавото. Можете да видите и цветове като лилаво, зелено, бенбено и т.н. Дотук ползите от боядисването с боя за коса със съдържание на амоняк се изчерпват.

За разлика от качествената боя без амоняк

онази която съдържа амоняк е изключително вредна. Тя изтощава косата Ви, изтънява косъма и влошава цялостното състояние на косата. Да не говорим и че може да доведе до сериозни алергични реакции.
А защо да се спрете на боя без амоняк? Защото тя щади косата. Вероятно трудно ще намерите боя без амоняк, ако желаете да имате фосфорестиращо зелена визия. Като завършек на главата Ви. Но със сигурност ще намерите предпочитаното от Вас русо, кестеняво или черно. И ще можете да се наслаждавате дълго време на перфектен цвят, здрава, жизнена и блестяща коса.