…Боя за коса на растителна основа: Що е то?…

Да, наслушали сте се вече на темата за безвредните хранителни продукти, безвредните напитки, безвредните лекарства и добавки. Надписите от рода на безвреден продукт, еко продукт и био продукт са навсякъде около нас. Дори и продукти на растителна основа. Дали отговарят на истината е съвсем друг въпрос, но е факт, че буквално ни заливат с тях. А какво ще кажете за боя за коса на растителна основа? Дали наистина има такава или е просто от поредицата на безвредните и растителни неща? За които всъщност нямаме гаранция, че са нито безвредни, нито растителни.

Какво трябва да се разбира под боя за коса на растителна основа?

Че съдържа само билки ли или и нещо друго?
По пътя на логиката би трябвало да е възможно сами да си приготвите боя за коса от различни растения или билки. Смесвате малко чай от лайка и жълт кантарион и хоп- имате руса боя за коса. Или пък забърквате отвара от черен бъз и черен пипер, намазвате я на главата си и чакате да се случи чудото. След няколко часа да сте се превърнали от блондинка в чернокоса красавица. Да, ама не.

Качествената боя за коса, на която изрично е изписано боя за коса на растителна основа, е нещо различно. От това, което вероятно си представяте.
Да, тя наистина е на растителна основа. И е възможно да съдържа най-разнообразни растителни екстракти- от нар, от лайка, от бъз и какво ли още не. Но се нарича боя точно защото само за около половин час тя ще може да промени цвета на косата Ви.
За да е възможен процесът на боядисване, няма как в споменатата растителна боя за коса да няма абсолютно никакви химии. Въпросът е те да са безвредни. Никакъв амоняк, никакви парабени или пък резорцин. Това е истинската боя за коса на растителна основа.