Боя за коса, покриваща бели коси

Добре, да разгледаме по-подробно темата, която Ви вълнува. Забелязали сте първите няколко бели косъма на фона на иначе перфектната си коса. Започвате да се питате:

Има ли изобщо боя за коса, покриваща бели коси?

От приятелки сигурно сте чували, че покриването на белите коси е проблемно. Че всъщност няма боя за коса, покриваща бели коси. Че на който и фризьор да попаднете и каквато и боя да използвате, ще се налага на всеки 2 седмици отново да се боядисвате. И то задължително с такава боя, която е с високо съдържание на амоняк. Няма как една безамонячна боя за коса да постигне добра покривност и да не се отмива лесно. Хващате се за главата. И в пряк и в преносен смисъл. Как може да се разделите с перфектната си коса ей тъй изведнъж? Нали в приказката грозното патенце става красив лебед, а не обратното?
Добре, не скубете косите си. Едно е да побеляват и съвсем друго изобщо да ги няма. Приятелките Ви са прави само относно факта, че покриването на белите коси е проблематично. Но не и невъзможно.

Ако се доверите на обикновена боя за коса, шанса да постигнете пълна покривност е близък до нулата. Или ще я постигнете, но след една или две седмици, боята ще се отмие и белите коси отново ще се появят. Също така не си мислете, че е задължително качествената боя за коса, покриваща бели коси, да е с високо съдържание на амоняк. Напротив. Боите, които съдържат амоняк, неминуемо водят до изтощаване на косъма. Колкото по-често ги използвате върху косата си, толкова по-бързо ще загубите нейната еластичност и здравина.

Късметът обаче е на Ваша страна.

Защото вече има бои за коса на растителна основа. Те не съдържат амоняк, нито пък парабени или силикони. Освен това имат пълна покривност. Дори и върху бели коси. Не се отмиват бързо, особено ако заедно с тях използвате и специализирани продукти за боядисвана коса. Те защитават допълнително получения цвят и спокойно издържат месец и повече. Зависи колко бързо расте косата Ви.

Лидер сред безамонячните бои за коса безспорно са боите Color and Soin. И ако им се доверите, ще откриете, че наистина съществува боя за коса, покриваща бели коси. При това запазваща естествения блясък и жизненост на косъма.