Какво е общото между червеното вино мерло и червената боя за коса с цвят мерло?

Надали има почитател на червеното вино, който да не чака с нетърпение завършването на прекалено дългия и натоварен работен ден, за да се отдаде на своето любимо питие- чаша ароматно мерло. Представете си следната идилия- седите пред камината, хвърляте по един поглед на игривите пламъчета от огъня, наслаждавате се на дъха, който се усеща от красивата ръчно инкрустираната кристална чаша на столче, а пред Вас са подредени френски и швейцарски сирена, няколко вида испански месни деликатеси (а защо не и домашно приготвения суджук или луканка) и всякакви средиземноморски дарове. Звучи направо като в приказките.Но стоп!

Не се размечтавайте чак толкова, защото в случая няма да говорим толкова за виното, колкото за неговия наситен цвят. И защо той е на мода не само по отношение на дрехите, червилата за устни и сенките за очи, но присъства и в боята за коса. Която логично се казва боя за коса с цвят мерло.
Боята за коса с цвят мерло придобива най-голяма популярност през есента на 2016 г. , но продължава своя триумф. Обърнете внимание на новия имидж на любимите си актриси или певици. Голяма част от тях стриктно спазват последните модни тенденции и вече са променили цвета на косата си. Именно в цвят мерло. Огледайте се и по улиците. Този великолепен червеникав нюанс е навсякъде около Вас.

Защо червената боя за коса с цвят мерло е толкова модерна?

Защото, за разлика от обикновения и ярък червен цвят, този на червената боя за коса с цвят мерло излъчва изисканост. Подобно на виното мерло. Специалистите сравняват този цвят като комбинация между какао и череша, но истината е, че това зависи много от самата боя за коса. По същия начин, по който варира цвета между младото и отлежалото вино мерло.

Хубавото на боята за коса с цвят мерло е, че може да бъде нанасяна както върху цялата коса, така и върху отделни кичури. Тя пасва добре както на кестеняво и различни вариации на червения цвят за коса, така и на гарваново черно. И още една прилика с виното от сорта мерло- и то се комбинира идеално с други видове червени вина.
И накрая. Каква е разликата между виното и боята за коса? Не очаквайте докато се боядисвате да усетите характерния за виното мерло аромат на трюфели, дъб и захаросани плодове. Но за сметка на това пък ще сте с нова и съобразена с последните модни тенденции визия.