Боя за коса цвят шоколад: на мода или демоде?

Какво си мислите когато чуете думичката „шоколад“? Най-вероятно на първо място бихте си представили онази сладост, която изпитвате, докато го похапвате. Или пък ще се цапнете по челото и ще си кажете, че той е прекалено вреден и от него само се трупат килограми. Независимо какво е мнението Ви за шоколада и дали сте негов привърженик или не, всички знаете какъв е неговият цвят. Тук обаче ще говорим на тема боя за коса цвят шоколад. Защото има и такава. Не просто тъмно или светло кестеняво, или каквото и да е кестеняво, а цвят шоколад.

И обратно към заглавието- дали тази боя за коса цвят шоколад е на мода или обратното- демоде.

… Ами на този въпрос можете да си отговорите и сами. Знаете, че шоколад се прави от какао. Предполага се и че знаете, че какаото като растение съществува от най-дълбока древност и че първите хора, които са го култивирали и са открили неговото приложение, са ацтеките. Доста отдавна, някъде около 14-ти век. Дотук всичко ясно. Не възнамеряваме да навлизаме надълбоко в историята. Но пресметнете колко десетилетия какаото е било тачено. И към това добавете и факта, че откакто през 1897 г. Рудолф Линд открива технологията за производството на шоколад под формата, под която ние го познаваме, шоколадът никога не е бил демоде. Точно напротив. Той, както и чистото какао продължават да се използват за най-различни цели. А включени в кулинарията (какаото и шоколадът), те се употребяват за направата на любимите десерти на малки и големи.

До какъв извод стигнахте?

Бил ли е някога шоколадът демоде? Естествено, че не. Това важи в пълна сила и за неговият цвят. Както и за боя за коса цвят шоколад. Откакто я има, естествено.
Ако вече се замисляте за боя за коса цвят шоколад, имайте предвид, че тази на Color & Soin предлага различни нюанси на цветове в гамата на шоколада и какаото. И е разработена на базата на растителни екстракти, без амоняк, без парабени и други добавки, които са доказани алергени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *