fbpx

Съществува ли безвредна боя за коса за бременни?

Ако сте бременна и искрено се радвате на това си състояние, вероятно бихте се запитали дали това ще навреди на външния Ви вид. Дали ще продължавате да сте привлекателна въпреки корема си, дали можете да отслабнете след това, дали гърдите Ви няма да увиснат и т. н. Дали по време на бременността ще можете да боядисвате косата си в любимия си цвят. И има ли изобщо боя за коса за бременни, която да не вреди на плода.

На всички тези въпроси отговорът е категорично „Да“. За съжаление, дори и по отношение на гърдите. С малки изключения.
А замисляли ли сте се колко много народни поверия има свързани с бременността? И макар в някои от тях да има известна истина, има и такива, които са пълно безумие. Като например това, че бременните жени не трябва да се подстригват. Защото ако чакат момченце, ще му отрежат мъжествеността, а ако е момиченце- акъла. Или пък че ако бременната се стресне, веднага върху плода ще се появи белег на мястото, на което се е пипнала в стреса си бъдещата майка. Звучи направо невероятно, но все още има жени, които искрено вярват на тези неща и продължават да ги спазват.
И никога, ама никога, не боядисвайте косата си, ако сте бременни. Защото химикалите, които се съдържат в боите, лесно проникват не само в кожата, но и в тялото. И по този начин могат да навредят на плода. И макар да няма категорични доказателства за това, специалистите препоръчват да се избягва боядисването на косата по време на бременност. А това не е едно от споменатите „безумни“ суеверия.

Вече има и боя за коса за бременни.

Коя е тя, бихте се запитали. Тази, която е изцяло на базата на натурални екстракти. Тази, която не съдържа амоняк, парабени, силикони или пък резорцин. Защото всички тези вещества са изключително силни алергени. Дори и никога да не сте имали проблем с боята за коса, която сте използвали, във всеки един момент можете да отключите алергия към нея.
Но ако използвате био боя за коса рискът е сведен до минимум. И със сигурност нейната употреба няма да навреди на плода. Просто винаги преди да използвате какъвто и да е козметичен продукт, пробвайте първо с нанасянето на малко количество от него. Така ще сте максимално защитени не само Вие, но и плодът, който носите.