Боядисване на коса: Задължително ли е да е на фризьор?

Боядисване на коса: Задължително ли е да е на фризьор?

Много често жените си задават въпроса дали е задължително да посещават фризьора си, ако искат да боядисат косата си. След като вече са наясно каква боя за коса желаят, дали не могат и самички да се справят с боядисването. В крайна сметка домашното боядисване на коса излиза доста по-евтино.

Както знаем, почти всяко становище по който и да е въпрос има две гледни точки. Да, можете да се боядисвате у дома. И наистина излиза по-евтино. Но в тази тема ще се опитаме да покажем в кои случаи е задължително да посетите фризьора. С цел боядисване на коса.

Ако имате дълга коса, дори и да искате няма как да я боядисате сами. Можете да сложите огледала в цялото помещение, в което ще се боядисвате, но пак целта Ви ще е непостижима. Пробвайте да боядисвате косата си в домашни условия, само ако нейната дължина го позволява. Боядисаната коса отзад трябва да изглежда толкова добре, колкото и тази отпред .

Да не забравяме, че докато се боядисване в домашни условия, колкото и да се стараем, все ще омажем нещо. Я завесата на банята, я някоя хавлиена кърпа. Налага ли се?

Освен това фризьорът е този, който не само може да боядисва косата ни.

Той може да ни посъветва каква боя за коса да изберем и към какъв цвят да се насочим. Доказано е, че трудно можете да промените повече от 2 нюанса от естествения си цвят на косъма. Това се прави с много търпение и се случва постепенно.

Ако искате драстична промяна на цвета на косата си, никога не пробвайте това в домашни условия! За тази цел е необходимо първо косата да се обезцвети по някакъв начин. А каквито и начини да изберете, те ще са драстични. Може дори да изгорите косата си и изобщо да не дочакате да видите дали ще се харесате с червена или черна коса. В такива случаи категорично се доверете на фризьора си.

Дали за боядисване на коса се налага да посетите фризьора си, вече би трябвало да сте наясно. В някои случаи е абсолютно задължително, в други не.