fbpx
Боядисване на коса: Някои грешни схващания - BioLifeCosmetics

Боядисване на коса: Някои грешни схващания

Някои грешни схващания

 1. Боята за коса уврежда косъма
  Да, но само боята за коса, която съдържа амоняк.
  Той е този, който уврежда косъма. Безамонячните бои подхранват косата, даряват я със здравина, сила и жизненост. Те не служат само за промяна цвета на косата, но и се грижат за нея. Казано накратко- качествено боядисване на коса, което не я уврежда, може да се осъществи само с безамонячна боя за коса.
 2. Веднъж човек започне ли да се боядисва, няма спиране
  Винаги можете да спрете да се боядисвате, ако нанасяте боя за коса, която е същият като естественият Ви цвят. Проблем има, ако косата Ви е много прошарена. Но ако искате да спрете да се боядисвате, защото виждате, че косата Ви губи здравината си и косъма Ви започва да изтънява, просто преминете към безамонячна боя за коса. В точка 1. пояснихме защо.
 3. Невъзможно е качествено боядисване на коса, когато жената е в цикъл
  Все още се водят спорове по този въпрос. При някои жени, които боядисват косата си докато са в месечен цикъл, резултатите са брилянтни. При други не толкова. Но не е ясно дали това има изобщо връзка с месечния цикъл. Може да е причина, породена от вида на боята, климатичните промени на времето и т.н.
 4. Най-добрият сезон за боядисването на косата е лятото. Тогава косата се събужда за нов живот.
  Пълна измишльотина. Напротив. Слънчевите лъчи и морската вода влияят негативно върху структурата на косъма. Оттам и върху боядисването му. Боята за коса изсветлява много по-бързо в сравнение с не толкова слънчевите месеци от годината.
 5. След боядисване на коса с качествена боя за коса не се налага полагането на допълнителни грижи за косъма
  Категорично не е вярно. Дори да използвате и безамонячна боя за коса, която подхранва косъма, е необходимо да използвате и специализирани козметични продукти за боядисвана коса. Шампоан за боядисвана коса, балсам за боядисвана коса, маска за боядисвана коса. Стига да искате цвета на косата Ви да се запази за по-дълго време.