Изберете най-правилната слънцезащита + съвети как да предпазите кожата си от слънцето

Лятото е тук, което означава, че е време да се насладите на слънчевите лъчи! Но докато сте навън и се забавлявате, важно е да предпазите кожата си от вредното въздействие на слънцето. Слънчеви изгаряния, преждевременно стареене и дори рак на кожата могат да бъдат резултат от прекомерно излагане на слънчеви лъчи. За щастие има много начини да поддържате кожата си здрава и предпазена през цялото лято.

Носете подходящо облекло и аксесоари

Един от най-добрите начини да защитите кожата си от слънцето е да носите подходящо облекло и аксесоари. Ризите с дълги ръкави, шапките и слънчевите очила могат да ви помогнат да предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи.

Търсете сянка

Друг лесен начин да защитите кожата си е да търсите сянка, когато е възможно. Независимо дали сте на плажа или просто навън, наслаждавайки се на деня, намирането на сенчесто място може да помогне за намаляване на излагането ви на слънце. Това също може да бъде чудесен начин да се разхладите и да се чувствате по-добре в горещите летни дни.

Използвайте слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем е едно от най-важните средства за защита на кожата от слънцето. Потърсете широкоспектърен слънцезащитен крем със SPF поне 30 и го нанесете щедро върху цялата открита кожа. Не забравяйте да нанасяте отново на всеки два часа или след плуване или изпотяване.

Altruist е разработен специално от експерти, с огромното им желание за предотвратяване на рака на кожата, които искат да променят отношението към грижата за кожата и предпазването ѝ от слънцето по целия свят – затова запазват цената толкова ниско, за да насърчи хората да използват повече такива продукти.

  • Altruist използва най-напредналите налични филтри в момента. Микронизиран титанов диоксид предлага UVA защита, която надхвърля стандарта на ЕС
  • Tinosorb A2B, най-съвременната съставка, която предлага повече защита от обичайния UV спектър
  • Формулата е много фотостабилна, което означава, че UV филтрите не се разпадат бързо на слънце
  • Продуктите са разработени за чувствителна кожа, не съдържат парфюм и парабени, хипоалергични и не блокиращи порите
  • Продуктите попиват бързо и са приятни за употреба благодарение на нелепкава формула
  • Продуктите са водоустойчиви и предлагат незабавна защита

Разгледайте всички предлагани продукти на Altruist тук.

Изберете правилния SPF

SPF или слънцезащитен фактор е мярка за това колко добре слънцезащитният крем предпазва кожата ви от UVB лъчи, лъчите, които причиняват слънчево изгаряне и рак на кожата. Колкото по-висок е SPF, толкова повече защита осигурява слънцезащитният крем. Важно е обаче да се отбележи, че никой слънцезащитен крем не може да осигури 100% защита. SPF 30 осигурява около 97% защита, докато SPF 50 осигурява около 98% защита.

Не забравяйте устните си

Устните ви са също толкова уязвими на увреждане от слънцето, колкото и останалата част от кожата ви, така че не забравяйте да ги защитите с балсам за устни, който съдържа SPF. Потърсете продукт с SPF най-малко 15 и нанасяйте отново на всеки два часа или след хранене или пиене.

Останете хидратирани

Пиенето на много вода е важно за поддържане на кожата ви здрава и хидратирана, особено през горещите летни месеци. Дехидратираната кожа е по-склонна към увреждане от слънцето и преждевременно стареене, така че не забравяйте да пиете вода през целия ден, за да поддържате кожата си да изглежда и да се чувства по най-добрия начин.

Погрижете се за кожата си

И накрая, не забравяйте да се грижите за кожата си през цялото лято. Това означава ежедневно почистване и овлажняване, редовно ексфолиране за отстраняване на мъртвите кожни клетки и избягване на агресивни продукти, които могат да увредят кожата ви. С малко грижи и внимание можете да поддържате кожата си здрава и красива през цялото лято.

В заключение, защитата на кожата ви от слънцето е от съществено значение за поддържането на здрава кожа и предотвратяването на увреждане на кожата. Като следвате тези прости съвети, можете да се насладите на всички забавления и слънце на лятото, като същевременно запазите кожата си в безопасност. Не забравяйте, че SPF е само една част от цялостния план за слънцезащита, така че не забравяйте да използвате още защитни мерки за най-добри резултати.

-28%
Original price was: 25.00 лв..Current price is: 18.00 лв..
-32%
Original price was: 22.00 лв..Current price is: 15.00 лв..