Какви са начините за детокс терапия

Какво представлява самата детокс терапия?

Предполага се, че след като сте чували модерния термин детокс терапия, значи горе-долу знаете и какво представлява. Дори и да не сте много наясно, ние ще Ви помогнем. Детокс или детоксикация означава пречистване на организма от токсините. По-точно пречистване на черния дроб. И макар за този процес да са писали още Аристотел и Сократ, се счита че произхода на думата е от американския език.

Токсините в организма ни се натрупват „благодарение“ на най-различни фактори. Те може да са външни като мръсният въздух, който дишаме, некачествената храна, с която се храним или „боклучавите“ напитки, които пием. Но може и да са вътрешни, или по-скоро казано такива, които можем да контролираме . Защото токсини навлизат в организма ни и с безразборното хранене, прекалено бързото хранене или пък с храненето само с полуфабрикати.
Затова прочистването на организма става най-често чрез определен хранителен режим. Премахвате от менюто си всичко вредно, за което знаете, че съдържа много „химии“ в себе си. Забравяте за всички мазни меса и риби и за всички сладкиши. Всъщност по отношение на сладкото, можете да си позволите единствено натурален шоколад.

При стандартния детокс режим, обикновено пречистването се постига чрез приема на много пресни плодове и зеленчуци и всякакви сурови храни. Позволено е всичко, което не се преработва термично. Набляга се на сезонните пресни плодове и зеленчуци. Може те да се предложат под формата на фрешове или смутита. Отново модерни думи, но тясно свързани с детокс терапията.
Можете да постигнете детоксикация на организма и чрез спорт или активни упражнения. Защото дори потенето е пряко свързано с изхвърлянето на токсините от организма. Дори и редовното ходене до тоалетна.

Също така има и специални детокс процедури. Много нашумяла е хомеопатичната детокс терапия, както и детокс терапията с английска сол. Просто разтваряте няколко с. л. английска сол във ваната си. И двата варианта са много добри. Но съчетани с правилния детокс хранителен режим, дават изключително ефикасни резултати.