fbpx

Диети и фитнес: Защо трябва да вървят ръка за ръка?

Възможно е да сте от малцината, които този въпрос не ги вълнува. Защото винаги изглеждате перфектно, дори и без диети и фитнес. Или пък просто външният Ви вид не Ви вълнува чак толкова много.
Но всички останали (мнозинството), независимо дали са жени или мъже, често размишляват над този въпрос.

Защо диети и фитнес трябва непременно да бъдат съчетавани?

Когато искате да отслабнете е ясно, че е добре да започнете с организирането на един ефективен хранителен режим. За предпочитане е отслабването да не става толкова бързо, защото това е стрес за организма. При бързото отслабване килограмите обикновено също така бързо се и връщат.
Така че поинтересувайте се за наистина здравословни диети. Не такива, които ще спазвате седмица- две и после ще ги прекратите. А такива, които да се превърнат във Ваш начин на живот и тяхното изпълнение да не Ви тежи.

Тук няма как да не споменем идеята за разделното хранене. Защото при него не се лишавате от нито една група хранителни продукти. И ефективността му се е доказала във времето. Да, ще Ви е необходимо малко повече търпение, за да групирате храните си по препоръчвания начин. Но пък ще можете да си похапвате от време на време запечено джоланче, някоя по-мазна супичка или дори нещо сладко.

Дотук с диетите. Вие преценявате сами към коя да се насочите, избор от диети има преголям.
Независимо към каква диета сте се насочили обаче, би трябвало да Ви е пределно ясно, че не „гоните“ единствено резултатите от кантара. Да, ще си кажете „Уау“, когато видите, че сте свалили 5 кг. Но какво ще се случи с тялото Ви? Кожата Ви ще започне да се отпуска на местата, които преди това са били заемани от мазнини. Ето защо спортът е задължителен. За да може на мястото, заемано от мазнините, да се появят мускули. Като същевременно мазнините ще продължават да се топят и чрез физическата активност. Затова диети и фитнес винаги са неизменно свързвани като понятия. Дори да не е точно фитнес, а спорт по Ваш избор.