Облекчаване състоянието на мускулите при дискова херния?

Облекчаване състоянието на мускулите при дискова херния?

Съществуват ли природни продукти, които да облекчават състоянието на мускулите при дискова херния?

Ако страдате от дискова херния,

бихте се изненадали колко различни мнения от специалистите ще получите. Според някои трябва да се подложите на операция, особено ако вече много сте се залежали. Други обаче са на съвсем противоположно мнение. Защото операцията може да не е успешна. Което си е факт. А ако не е успешна, освен че няма да сте се преборили с дисковата херния, можете да си навлечете и още много други неприятности. Като напикаване например. И то не само нощно.

Медиците са единодушни само за едно. Че първо трябва да бъдат изпитани всички алтернативни методи преди да се стигне до операция. Рехабилитацията е добър вариант, както и упражненията за разтягане. Това важи обаче ако можете да ги практикувате и не сте се залежали вече прекалено много.

Масажите действат добре дори и при залежаване, защото помагат на мускулите да са във форма. Поне доколкото е възможно. Има и всякакви други процедури, които можете да изпробвате в случай, че страдате от дискова херния. При някои пациенти действа добре акупунктурата, а при други процедурите с ток. Важното е да не се отчайвате, защото често се стига и до депресивни състояния.

Можете ли да се предпазите от дискова херния?

Не, не можете. От нея са засегнати както хора, които са много активни, така и хора, които водят заседнал живот.
Има ли лекарства, които лекуват дискова херния? Не, има само обезболяващи медикаменти, но голяма част от тях са с прекалено много странични ефекти.

Добрата новина е че вече се предлагат и изцяло природни продукти, които подпомагат отпускането на мускулите. Като гела Osteophytum, който се нанася лесно и бързо облекчава мускулните болки. Подходящ е за облекчаване на симптомите на това и редица други заболявания и е напълно безвреден. Приближен максимално до природата, той се състои предимно от етерични масла и растителни екстракти. Идеалният избор за Вас, преди да се насочите към тежката артилерия от медикаменти и скъпо платени процедури.