Добавки за отслабване: Вършат ли работа?

Кога става въпрос за добавки за отслабване? Представете си следната ситуация. Вече сте изпробвали почти всички възможни диети. И вероятно сте започнали активно да спортувате. Но постигнатите резултати не представляват дори и частица от това, към което се стремите. И в момента, в който нарушите хранителния си режим или спрете да се движите активно, килограмите отново се завръщат. Какво трябва да направите в този случай? До края на живота си да следите калориите на приеманата храна? Да мерите всяка порция на кухненския кантар? Или пък да зарежете семейството или близките си, защото всеки ден трябва да прекарвате поне по 1 час във фитнеса? Пълен абсурд! То поне да имаше някакви резултати… Но дори и те са незадоволителни…
И тогава се сещаме за т. нар. добавки за отслабване. Дали те наистина вършат работа или са само рекламен трик? Ще ни помогнат ли в борбата с килограмите? Възможно ли е да ни навредят?

Ето малко просветление по въпроса.

Качествени добавки за отслабване наистина има. И то няколко вида. Но говорим за хранителни добавки, които се продават без рецепта. Защото има и медикаменти, независимо дали се наричат хранителни добавки или лекарства, които се продават само с рецепта. Те обикновено имат много странични ефекти, както бихте се убедили, ако прочетете упътването им за употреба.

Но има и добавки за отслабване, които са на растителна основа. Могат да съдържат в себе си зелено кафе, шафран, чай, артишок, гуарана, ябълков оцет и какво ли още не. Но само естествени съставки. Именно тези добавки за отслабване са достатъчно добри и не вредят на човешкия организъм. В повечето случаи са разработени по такъв начин, че действат двустранно или дори тристранно. Могат да притъпят усещането за глад и същевременно способстват изгарянето на мазнини. А ако ги съчетаете с един приемлив хранителен режим и малко спорт, резултатите ще са впечатляващи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *