fbpx
Домашни трикове за изсветляване на боядисана коса

Домашни трикове за изсветляване на боядисана коса

Широко разпространена е теорията, че жените често си променят мнението и това донякъде е така. Просто защото те оглеждат проблемите от всички страни и рядко действат прибързано. По същия начин стои и въпросът с боядисването на косата при тях. Може дълго време да са били чернокоси например, но сега желанието им е коренно различно и те търсят начини за изсветляване на боядисана коса.

Какви са тук възможностите? Естествено, ако косата е гарваново черна, без значение дали това е естествен цвят или е постигнат чрез боядисване, процедурата няма да стане толкова бързо. И със сигурност е най-добре да отидете на фризьор, а не да си правите домашни експерименти. А относно дилемата, задължително ли е да е на фризьор, има вероятност не само да не постигнете желания цвят, но и да увредите косъма си.
Изсветляване на боядисана коса в тъмнорусо до светокестеняво е възможно обаче и в домашни условия. Като говорим за изсветляване с 1 до 2 тона.

Има различни домашни трикове за изсветляване на боядисана коса, които тук ще Ви разкрием:

– Можете да смесите стрити на прах таблетки витамин С с детски шампоан или шампоан за честа употреба. Около 10 таблетки от 100 мг са достатъчни за една процедура. Ако боята, която преди това сте нанасяли е по-упорита, ще Ви се наложи да повторите или дори потретите този метод. Важно е след като сте се намазали със сместа, да увиете косата си с кърпа и да престоите така около 1 час.
– Друг действащ вариант е да смесите малко сода и оцет и да ги втриете по дължината на косъма.
– По аналогичен начин действа и смесването на канела, зехтин и мед. Отново се втриват в косата и се престоява така около 1 час с увита кърпа на главата.
– Не толкова изпитана рецепта за изсветляване на боядисана коса в домашни условия е смесването на кисело мляко, лимонов сок и водка. Но тези, които са го пробвали, твърдят, че е успешен.

Изрично трябва да се спомене, че не е ясно дали всички тези домашни трикове не увреждат косъма Ви. Т.е. е добре да ги пробвате само ако имате изключително здрава и жизнена коса. А и не търсите коренна промяна. Говорим за изсветляване на боядисана коса с максимум 2- 3 тона.
При всички случаи е най-добре да се обърнете към специалист, защото вече се предлагат и щадящи косата обезцветители. Които също можете да използвате в домашни условия.