Ефективни диети за отслабване

Въпреки, че вече прекалено кльощавите жени или манекенките тип „тапициран скелет“ да са считани за демоде, най-вероятно няма да се чувствате добре и ако имате откровено закръглени форми. Казано по друг начин-дебели сте. И това влияе на само на психическото Ви състояние, защото усещате неодобрителните погледи на околните. Не се чувствате физически във форма, защото килограмите Ви тежат и сте съвсем наясно, че това може да има и сериозни здравословни последици.

Какво да правите в такава ситуация?

Ако спадате към гореописания тип хора, независимо дали сте жена или мъж, Вие вероятно ще търсите начин да коригирате външния си вид. Ето защо тук ще разгледаме кои са диети са ефективни диети за отслабване.
На първо място е важно да се каже, че повечето диети са прекалено драстични. С тях наистина можете сравнително бързо да свалите някой и друг килограм. Но гладуването означава стрес за организма Ви и той веднага ще започне да се опитва да си достави хранителни запаси. Това чисто и просто означава трупане на мазнини.

Кои диети за отслабване са ефективни?

Но да се върнем към наистина ефективните диети за отслабване. Естествено, фокусът е поставен върху храната. Тя трябва да е достатъчно разнообразна и да бъде приемана на малки порции, но често. Научете се да ѝ се наслаждавате, а не просто да се тъпчете. Хранете се бавно и не бързайте с дъвченето.
Не по-маловажно относно храненето е да разгледате т. нар. Пирамида на храненето и да се запознаете с това кои храни приблизително колко калории съдържат. Не става въпрос преди всяко хранене да вадите калкулатора и да пресмятате колко калории има в чинията пред Вас. Но е добре да сте информирани например че заешкото месо е много по-нискокалорично от свинското, или пък че бананите са с доста повече калории от ябълките.
Значение има и термичната обработка, на която подлагате продуктите. Опитайте се да забравите за паниране и пържене. Обработвайте термично продуктите (и то само ако се налага) на фурна, на пара, на скара или чрез варене.

Всички диети, които се придържат към тези принципи, са ефективни. И е важно те да се превърнат във Ваш начин на живот, а не да ги спазвате седмица или месец и после да се върнете към старите си хранителни навици.
Не забравяйте да се движите. Ако не си падате по конкретен спорт, просто си правете дълги разходки и забравете за използването на асансьор. Стига да не живеете на 15-ти етаж или пък да имате проблеми със ставите.

Хранителна добавка за ефективно осталбване

И за Ваше щастие, в търговската верига вече има много хранителни добавки за отслабване, които са напълно безвредни. Като типичен пример за това е продуктът Сатиете, базиран на основата на шафран и не съдържащ в себе си никакви неясни съставки или „химии“. Той е най-коректният партньор при ефективните диети за отслабване.