fbpx

Ерекция

Част от сексуалния акт е получаването и поддържането на ерекцията. Това естествено явление не винаги е контролирано и води до еякулация и силни, приятни усещания. Понякога обаче могат да се появят здравословни проблеми, които пречат на сексуалния акт. Затова е полезно да знаем какво е ерекцията, как протича процесът и до какви болести може да доведе.

ерекция

Какво е ерекцията?

Това е физиологично явление, при което мъжкият полов член се удължава, втвърдява и изпълва с кръв. Често се получава при сексуална възбуда, но може да се породи и спонтанно. Ерекцията е резултат от сложни взаимодействия между фактори, свързани с психологични, неврологични, сърдечни или ендокринни фактори. Това състояние се поражда от нервната система, която изпраща нервни импулси, за да увеличи потока на кръв към пениса. Кръвта се пълни в т.нар. пещеристи тела, които се разширяват и втвърдяват. Вените, които по принцип биха изкарвали кръвта, се запушват като така поддържат ерекцията.

Като действие, породено от вегетативната нервна система, причините за появата му може да са различни и незадължително контролируеми. Несъзнателната ерекция по време на сън например се използва за разграничаване дали причината е физическа или психологическа.

Какво е еякулация?

При силна възбуда, по семепровода се пренася спермата от тестисите към началото на уретрата. Семенните мехурчета също изпускат течност в семепровода. В пика на сексуалната възбуда уретрата изпраща сигнали до гръбначния мозък, който от своя страна, праща други такива към мускулите в основата на пениса. Те се съкращават мощно и краткотрайно на всеки 0.8 секунди, изхвърляйки спермата в момента на оргазъм. Това явление се нарича еякулация.

Какви проблеми могат да възникнат?

След като разгледахме какво е ерекцията, можем да заключим, че ролята на кръвообръщението в процеса е голяма. Проблеми с него може да доведат до появата на приапизъм. Приапизмът представлява ерекция, която продължава повече от четири часа, обикновено е болезнена и понякога се появява спонтанно. Може да се случи на хора от всички възрастни, дори и на новородени. Основно се разделя на два вида според източника на проблема. При исхемичният приапизъм кръвта е затворена в пещеристите тела, а при неисхемичният – от артерия, която пречи на кръвта да се движи нормално. Ако не потърсите решение на този проблем може да се стигне до трайна еректилна дисфункция. Еректилната дисфункция е друг проблем, който може да се появи, свързан с ерекцията, но него ще разгледаме в следващата статия.

Как да ги решим?

Ако не знаете как да разрешите здравословните проблеми, свързани с ерекцията, ние Ви препоръчваме доказания VirilMax. Този продукт благоприятства нормалната ерекция и половия контакт. Той действа не само върху физическите, но и върху психологическите възприятия и подобрява сперматогенезата.