fbpx
Кои са най-безопасните начини да се отървете от главоболие

Кои са най-безопасните начини да се отървете от главоболие

Ако смятате, че Вашето главоболие не се дължи на сериозен медицински проблем, то не бързайте да прибягвате до така познатите Ви хапчета. Да, те вероятно ще Ви помогнат, но хапчето си е хапче и трябва да се приема само в краен случай. Защото то натоварва черния дроб. Освен че е възможно да има и странични ефекти.

Безопасни начини за отърваване от главоболие

Ето защо тук ще Ви изброим кои са най-безопасните начини да се отървете от главоболие:

  1. Сън. Няма нищо по-ефективно при главоболие и същевременно безопасно за човешкия организъм от съня.
  2. Масаж на главата. Особено ефективен е масажът на главата, ако бъде направен с ментово масло. Избягвайте областта около очите и масажирайте челото и слепоочията си.
  3. Антидепресанти на растителна основа. Те вероятно са най-добрият вариант, ако страдате често от главоболие, без да имате сериозен здравословен проблем. Просто използвайте само изцяло натуралните продукти, а не хапчетата, които се продават с рецепта в аптеките.
  4. Лек топлинен шок. На различните хора топлото и студеното им действа по различен начин. Можете да пробвате с компрес от натрошен лед или обратното- със загрята кърпа, която да поставите върху челото си.
  5. Прием на витамин В2. В по-големи количества е доказано, че той може да победи дори и упоритата мигрена. Все пак внимавайте да не предозирате.
  6. Вода. Главоболието често се дължи на загуба на течности. Мозъкът ни реагира остро на недостига на вода. Така че просто изпийте 1- 2 чаши от бистрата течност.
  7. Джинджифил. Неслучайно често е наричан Естественият аспирин. Независимо дали ще го похапнете суров или ще си направите чай от него, той вероятно ще Ви отърве от главоболието.
  8. Хидротерапия на краката. Не си мислете, че ходилата нямат нищо общо с главата. Потапянето им в гореща вода действа много ефективно при главоболие.
  9. Акупунктура. Но отидете на специалист и никога не пробвайте да я прилагате сами в домашни условия.
  10. Секс. Да, много често секса действа благотворно срещу главоболието. Но не онзи от типа „цък-язък“, а истинският секс, който носи наслада и на двамата партньори.