fbpx
Главоболие при безсъние и как да се справим с него

Главоболие при безсъние и как да се справим с него

Много често при безсъние започваме да страдаме от главоболие, в което всъщност няма нищо изненадващо. Когато човек не си е отпочинал, той започва да се чувства слаб и немощен, лишен от всякаква енергия. Оттам и главоболие при безсъние. А оттам и въпроса има ли начин да се справим с главоболието при безсъние.

Признак ли е главоболието при безсъние за последваща депресия?

Защото когато безсънието и главоболието се превърнат в неизменна част от ежедневието Ви, то може те да са първите симптоми на депресия. Едно изключително тежко заболяване, което налага вземане на спешни мерки и то след задължителна консултация с лекуващия Ви лекар. Това отклонение не беше с цел да Ви уплашим, а за да сте наясно, че съществува такъв риск.
Главоболието при безсъние може да е и съвсем невинно, но досадно явление. И е съвсем логично преди да мислите как да се отървете от главоболието, да се замислите за причината за безсънието Ви. То може да се дължи на прекомерен стрес, тревоги около семейството или дори на неудобен матрак. Не можете да мигнете от безпокойство около това и онова и сутринта Ви боли главата.
Не бързайте да се тъпчете с приспивателни или пък със силни медикаменти против главоболие. Пробвайте първо с билки, за които знаете, че помагат в такива случаи. Да, няма да Ви подействат мигновено, за разлика от сънотворните или синтетичните обезболяващи хапчета. Но те са напълно безопасни за здравето Ви.

Сред най-популярните снемащи стреса билки са шафрана, босилека, лайката, маточината, лавандулата, жълтия кантарион, пасифлората и др. Не си мислете обаче, че можете да ги смесвате както си пожелаете. В такъв вариант и те крият здравословни рискове, особено жълтия кантарион.
За Ваше улеснение се предлагат билки под формата на хранителни добавки. В едно шишенце може да има няколко вида билки, но те да са старателно подбрани. От специалисти, измислили правилната форма.
Към приема на билкови добавки за главоболие при безсъние може да добавите и някои релаксиращи процедури като СПА терапия, ароматерапия или масаж. Винаги това е по-добрият вариант от грабването на поредното сънотворно или синтетично лекарство известни като барбитурати и бензодиазепини против главоболие.