fbpx
Главоболие

Главоболие?! Може ли да го преборим с антидепресанти?

Няма човек сред нас, който никога да не е изпитвал главоболие. Много често обаче то се дължи на натрупалия се стрес. Прекалено дългият работен ден е една от причините за физическо и психическо изнемогване. А то от своя страна води до главоболие или дори до депресия. Понякога и до двете. Биха ли ни помогнали в този случаи някои антидепресанти?
Преди да обърнем внимание на този въпрос е важно да кажем, че причините за главоболие могат да бъдат най-разнообразни. Както сравнително безобидни, така и да са признак на сериозно заболяване. Оставяме настрана онова главоболие, което може да е предизвикано от удар по главата. Или пък е резултат от препиване. В тези случаи наистина е най-добре да изпиете някое по-сериозно хапче като аналгин, аспирин или нещо на основата на ибупрофен.

Може ли антидепресантите да преборят главоболие?

Но може ли с антидепресанти да се борим срещу главоболието, ако то е вследствие на стрес, нарушен сън и усещане за безпокойство. Класическите симптоми на депресията.
Да, можем, но не с онези антидепресанти, които би ни изписал лекуващият лекар. Те са много силни медикаменти, които се дават с рецепта и се прилагат само в наистина тежки ситуации. Когато депресията изисква сериозно лечение. Само и единствено тогава. Защото могат колкото и да ни помогнат, толкова и да ни навредят. Често имат странични ефекти, могат да причинят загуба на спомените ни, да ни карат да се държим неадекватно и т.н. И в почти всички случаи водят до пристрастяване.

Saframyl

Има обаче и антидепресанти, които са на растителна основа. Те сравнително бързо се справят със състоянието на депресия и със съпътстващото я главоболие. Особено, иновационните продукти. При тях се използват всички дарове на Майката природа, които повлияват производството на серотонин, хормонът на щастието. Защото когато човек е щастлив, той се чувства не само психически, но и физически добре. И ако няма конкретна причина да го боли главата (като споменатото препиване или удар с чук по главата), усещането за главоболие моментално ще се притъпи. Но само с естествените антидепресанти и само при условие, че главоболието не е резултат от по-сериозно заболяване. Защото както срещу депресията, така и срещу главоболието има природни лекове.