отслабването

Възможно ли е консумацията на ГМО (генномодифицирани продукти) да е пречка за отслабването ви?

Мненията за ГМО-то…

Все повече противници на наложилите се вече на пазара генно модифицирани продукти, са на мнение, че те се мощно биологично оръжие. Оръжие, което не само застрашава екологично чистата продукция, но и води до безброй здравословни проблеми за човешкия организъм. Смята се, че водят до повишен риск от рак, сърдечно съдови заболявания, психологически смущения и не на последно място- затлъстяване. Което повдига и въпроса доколко консумацията на модифицирани продукти е пречка за отслабването ни.

Защо ГМО?

Зад идеята да бъдат създадени, отглеждани и консумирани генно модифицираните храни и продукти се крие максимата че ГМO ще спаси света от глад. Генно модифицираните посеви са устойчиви на почти всякакви заболявания, поради което реколтата е много богата, а струва малко като пари на производителите. Фактите са си факти. Също така обаче е факт, че около 600 млн възрастни и около 42 млн деца по целия свят страдат от затлъстяване. И цифрата се увеличава, откакто модифицираните храни вече са се наложили в редица държави. Дали те са пречка за отслабването ни, можете да прецените сами.

Връзката между ГМО храните и отслабването?

Би трябвало да сте информирани, че държавите САЩ, Канада и Китай почти изцяло са заложили на генното модифициране. Рядко ще срещнете храни, които биват внасяни от тях в ЕС, на които да няма надпис ГМО. Разрешени са дори и генно модифицираните животни, предназначени за консумация от потребителите. Не само генно модифицираните зеленчуци, плодове, ориз и др., както беше до неотдавна. Колкото повече модифицирани продукти консумирате, толкова повече се отдалечавате от шанса за отслабване.

Определено са шокиращи твърденията на експертите, че вече е много трудно да срещнете какъвто и да е продукт, който да не е генно модифициран. Така например в България до не толкова отдавна беше разрешено отглеждането на ГМ царевица с цел износ. Както се досещате обаче, ГМ царевицата е предлагана и като фураж на отглеждания в селското ни стопанство добитък. Който впоследствие попада на собствената ни трапеза. Дали това не е фактор и българското население да среща сериозни пречки, свързани с отслабването?

Както се казва, винаги има капка надежда някога (дано не прекалено късно) човечеството да се опомни. Да престане да толерира използването на модифицирани храни, водещи до масово затлъстяване. В потвърждение на това изказване ще ви информираме, че през първото тримесечие на 2019 г в системата за проследяване на внос на ГМО в ЕС са постъпили само 5 сигнала- 3 от тях за ориз, 1 за папая и 1 за фураж. Все пак е леко утешителна информация!

Друга превантивна мярка срещу натрупването на вредни за нашия организъм вещества е детоксикацията. С оглед на храната, която консумираме и начина на живот, който водим е препоръчително да правим детокс на организма си няколко пъти в годината