Хапчета за сън без рецепта: Плюсове и минуси

Мнозина са хората, които имат проблеми със съня. Според последните статистики на над 15 % от пациентите им се налага да се доверят на хапчетата за сън. Естествено, успоредно с медикаментите, които приемат за конкретното си заболяване. Когато тези пациенти се лекуват под лекарски контрол, по-често им се изписват медикаменти, които изискват рецепта. Но сме чували, че има и хапчета за сън без рецепта. Въпросът тук е дали тези успокоителни, които не изискват рецепта, са достатъчно ефективни. Водят ли до пристрастяване? Какви са техните плюсове и минуси?

И не на последно място кои са най-добрите хапчета за сън без рецепта?

Тук ще се постараем да отговорим на всеки въпрос поотделно. Онези медикаменти, които би Ви изписал лекуващият лекар и които можете да си набавите единствено с рецепта, са наистина добри. И повечето от тях действат безотказно. Но също така повечето от тях имат два огромни недостатъка. От една страна те често водят до пристрастяване. А от друга страна е почти гарантирано, че в момента, в който спрете приема им, сънят Ви отново ще бъде нарушен. Просто те са прекалено агресивни и човешкия организъм лесно привиква към тях.
По съвсем различен начин стои въпроса с хапчетата за сън без рецепта. Да, те не са толкова драстични и ефектът им върху различните хора е строго индивидуален. В тях няма толкова „химии“ и те разчитат на онези съставки, които се извличат от природата. Категорично не водят до пристрастяване и категорично можете да намерите най-добрият за Вас продукт.

И още нещо важно.

Какво трябва да знаете когато избирате хапчета за сън без рецепта? Винаги четете какво е съдържанието на продукта, който сте избрали да закупите. След като се предполага, че сте предпочели да закупите хапчета за сън без рецепта, се предполага и че сте предпочели те да са натурални. Разгледайте внимателно какво е съдържанието им и дали това наистина е така. Информирайте се за всяка една съставка. Защото качествените хапчета за сън трябва не просто да Ви приспиват, но и да се борят ефективно срещу натрупалия се стрес. Почти винаги той е основният фактор за безсъние. Както и депресията.

Хапчета за сън без рецептаСред по-иновативните продукти сред хапчетата за сън без рецепта са онези хранителни добавки, които съдържат екстракт от шафран. Той действа изключително благотворно върху съня, защото намалява стреса и се бори срещу депресията. А както казахме, те са основен фактор за безсънието. И тук безспорен лидер по отношение на своята безценна съставка и своето качество, е хранителната добавка Сафрамил.