fbpx
How to Choose the Right Hair Color for Your Skin Tone

Как да изберете правилния цвят на косата за вашия тон на кожата

Едно от най-вълнуващите неща при боядисването на косата е възможността да промените визията си и да изразите личния си стил. Въпреки това, с толкова много налични опции за цвят на косата, може да бъде предизвикателство да изберете правилния за вас. Един ключов фактор, който трябва да имате предвид, е тонът на кожата ви. В тази публикация ще ви обясним как да определите тена на кожата си и ще ви дадем съвети за избора на перфектния цвят на косата.

Определяне на цвета на кожата ви

Преди да се потопим в избора на цветове за коса, важно е да разберете как да определите цвета на кожата си. Ето три често срещани метода:

Тестът за вени

Проверете вените от долната страна на китката си. Ако изглеждат сини или лилави, най-вероятно имате студен тон на кожата. Ако изглеждат зелени, вероятно имате топъл цвят на кожата. Ако те са смесица от синьо и зелено, може да имате неутрален тон на кожата.

Тестът за бижута

Помислете с какъв вид бижу изглеждате най-добре. Ако изглеждате по-добре в сребро, вероятно имате студен тон на кожата. Ако изглеждате по-добре в златно, вероятно имате топъл тон на кожата. Ако можете да носите и двете без никакви проблеми, може да имате неутрален тон на кожата.

Слънчевият тест

Помислете как кожата ви реагира на слънцето. Ако сте склонни да изгаряте лесно и имате розови нюанси, вероятно имате студен тон на кожата. Ако почернявате лесно и имате жълти или златисти нюанси, вероятно имате топъл тен на кожата. Ако притежавате и двете от тези качества или нито едното, може да имате неутрален тон на кожата.

След като определите цвета на кожата си, можете да преминете към избора на идеалния цвят на косата.

How to Choose the Right Hair Color for Your Skin Tone - Blonde

Избор на правилния цвят на косата

Студени тонове на кожата

Ако имате студен тон на кожата, цветовете на косата със студени нюанси обикновено ще ви отиват най-много. Нюансите на русото, кестенявото и черното с пепелни, платинени или виолетови нюанси могат да бъдат особено подходящи. Цветовете, които трябва да избягвате, включват топли нюанси като златисто, карамелено и медно.

Топли тонове на кожата

Ако имате топъл тон на кожата, цветовете на косата в топли нюанси обикновено ще ви стоят най-добре. Нюансите на русото, кестенявото и черното с топли, златисти или червени нюанси могат да бъдат особено подходящи. Цветовете, които трябва да избягвате, включват студени нюанси като пепел и платина.

Неутрални тонове на кожата

Ако имате неутрален тон на кожата, имате късмет – можете да опитате широка гама от цветове за коса! Цветове както с топли, така и със студени нюанси могат да ви свършат работа. Въпреки това, ако искате да направите тена на кожата си по-ярък, опитайте цвят на косата, който контрастира с тена на кожата ви. Например, ако имате неутрален тон на кожата с топли нюанси, хладен цвят на косата като ледено руса или пепелява брюнетка може да създаде поразителен контраст.

How to Choose the Right Hair Color for Your Skin Tone - Red Hair

Други фактори, които трябва да имате предвид

В допълнение към тена на кожата, има няколко други фактора, които трябва да имате предвид при избора на цвят на косата:

  • Цвят на очите: Цветът на косата може да подобри цвета на очите ви. Например топлите цветове на косата могат да подчертаят златните петна в кафявите очи, докато студените цветове на косата могат да направят сините очи изпъкващи.
  • Начин на живот: Помислете за начина си на живот и колко често сте готови да посещавате салона за корекции. Ако имате натоварен график, боите за коса с ниска поддръжка като балеаж или омбре може да са по-добър вариант от цялостно боядисване.
  • Естествен цвят на косата: Вашият естествен цвят на косата също може да играе роля при това кой цвят на косата ще ви подхожда най-добре. Ако имате тъмна коса, може да се наложи да я изсветлите постепенно, за да избегнете увреждане. Ако имате светла коса, може да се наложи да боядисате по-тъмно, за да не изглеждате измити.

How to Choose the Right Hair Color for Your Skin Tone - Black Hair

Заключение

Избирането на правилния цвят на косата за вашия тон на кожата може да ви се стори непосилно, но не е задължително. С малко познания за тена на кожата ви и внимателно обмисляне на други фактори можете да изберете цвят на косата, който ще подчертае естествената ви красота и ще ви накара да се чувствате уверени и стилни. Не забравяйте да отделите време, да направите проучване и да се консултирате с професионален фризьор, ако не сте сигурни. И най-важното, забавлявайте се с новия си цвят на косата!

Можете да разчитате на страхотната гама от цветове на безамонячната боя за коса от Color & Soin.

Боята съдържа маслено-протеинов комплекс, който запазват кератина и естественото омазняване на косата, за да осигури максимална защита и подхранване! Без парабени и резорцин, с редица природни съставки:

Жито – с възстановяващо и успокояващо действие
Овес – с подхранващо действие
Царевица – със стимулиращо действие
Соя – с реструктуриращо действие
Кокосов орех – ревитализира

Както и комбинация от есенциални масла от розмарин и евкалипт, които балансират.

Виж боите на Color & Soin и останалите ни продукти за боядисана коса!