Защо шафранът се съдържа в натуралните хранителни добавки Сатиете и Сафрамил?

Ако се интересувате от хранителни добавки и то натурални, няма как през полезрението Ви да не са преминали имената Сатиете и Сафрамил. Първата е за отслабване, а втората срещу депресия. Какво е общото помежду им и защо шафранът присъства и в двете от тях? И то като основна съставка.

Какво представлява шафранът?

Всички Вие сте чували, че шафранът е най-скъпата подправка в света. Като главната причина се крие във факта, че той се отглежда трудно и се бере трудно. Освен това от него се използват само близалцата на оцветеното в лилаво цвете.
Може да не знаете как изглежда шафранът докато расте и да не сте виждали никога на живо самото цветче. Но със сигурност знаете как изглежда минзухара. Представете си само колко труд се изисква да съберете неговите близалца. Та така и с шафрана. Тук обаче няма да Ви занимаваме защо шафранът е толкова скъп. Би трябвало вече да сте си отговорили на този въпрос. Ще Ви разкрием защо той е основна съставка на натуралните хранителни добавки Сатиете и Сафрамил.
Целебните свойства на шафрана са известни от векове. Неговото име се споменава както в Библията, така и в гръцката и римската митология. В редица азиатски държави се счита за свещено цвете, което продължава да е много тачено и днес.

Защо се използва екстракта от шафран в хранителни добавки?

 

Научно доказано е, че шафранът действа като регулатор на храносмилателната система. Благодарение на него, Вие започвате да усещате наистина кога сте сити и преставате да се тъпчете. Забравяте за вечното тършуване в хладилника и за безразборното хранене. Освен това той намалява дори желанието да си похапнете нещо сладко. И естествено, по този начин неминуемо се стига до отслабване. Не толкова бързо, колкото с някоя драстична диета, но за сметка на това здравословно и трайно.
Дотук изяснихме въпроса защо шафранът е основна съставка на Сатиете. Но защо и на Сафрамил?

Шафранът е от малкото естествени продукти, които подпомагат човешкия организъм в производството му на серотонин. Хормонът на щастието.

 

Сафрамил 3 на цената на 2 - Bio Life Cosmetics

С редовен прием на екстракт от шафран, Вие ще се чувствате по-спокойни. Няма да изпадате в паника пред ежедневните стресови ситуации в работата. Или пък в семейството. Ще започнете и да спите спокойно. И на практика няма да имате причина да изпадате в депресия. Отново с помощта на шафрана.